DOUGLAS LAING’S X.O.P. BLACK SERIES: PORT ELLEN 1979/40YO.

Vandaag nieuw binnen; een super exclusieve Single Cask Port Ellen uit 1979. Uitgegeven door Douglas Laing, in zijn X.O.P. ‘Black’ Series, gedistilleerd in December 1979 en gebotteld in Januari 2020… 40 jaar oud. Van deze whisky zijn slechts 299 flessen gebotteld, waarvan er slechts een handjevol naar Nederland kwamen. 

Port Ellen werd gesloten in 1983. Deze legendarische Islay Whisky werd gerijpt op een refill-bourbonvat en wordt door Douglas Laing ​​beschreven als een whisky die barst van geturfde gerst en bruine suiker. Het gehemelte onthult fudge, kruiden en gekauwd leer met een finish van jodium en rook die maar blijft hangen.

Gebotteld zonder kleuring of koude-filtratie en met een natuurlijke vatsterkte van 49,6% en om de kwaliteit en authenticiteit ervan te bevestigen, hebben de voorzitter van Douglas Laing, Fred Laing en de Directeur van Whisky, Cara Laing, elk label van deze single cask single malt whisky met de hand ondertekend. 

“Port Ellen is absoluut een favoriete distilleerderij voor de Douglas Laing-familie. Het was mijn grootvader – onze oprichter – favoriete whisky en een waar mijn vader Fred en ik in de loop der jaren samen van hebben genoten tijdens een speciale gelegenheid. De onnavolgbare elegante, complexe en de leerachtige stijl van deze bijzondere dram belichaamt alles wat we koesteren over Islay’s meest gevierde distilleerderij”

De prijs van deze zéér exclusieve whisky is € 3799,- per fles, en DH17 heeft slechts één fles beschikbaar,  op = op.
Online bestellen