Meteen naar de inhoud

Exclusief voor Nederland; Glen Elgin 10yo. Single Cask

Deze week kwam een nieuwe botteling binnen in de “Specialist’s Choice” serie. Zoals wellicht bekend is DH17 een van de “Specialist’s Choice” winkeliers. Een geselecteerd aantal drankenzaken kopen samen een speciaal vat whisky van hoge kwaliteit en een zeer aantrekkelijke prijs! Op de fles staat dan ook: Selected by the Specialist’s Choice wat de garantie geeft dat het goed zit!

De whisky die deze keer geselecteerd werd is een 10 jaar oude Glen Elgin uit de Speyside regio. De whisky werd gedistilleerd op 08.03.2010 en gebotteld op 10.09.2020 op vatsterkte; 50% alc. Het vat dat gebruikt werd is een first-fill bourbon hogshead (nummer 801387) en hier kwamen 298 flessen uit totaal, die nu dus werden verdeeld onder een select aantal whisky-winkel in Nederland. 

De prijs van deze single cask Glen Elgin is € 59,99 per fles, en op = op

Over Glen Elgin;

Glen Elgin, een ‘First Class’-malt die erg geliefd was bij blenders, werd jarenlang het meest geproefd in de blended Scotch van White Horse. Tegenwoordig is het opnieuw verkrijgbaar als een prachtige single malt, en terwijl de zomerhuiszwaluwen tussen de wormbakken van deze traditionele distilleerderij aan de rand van de Royal Burgh of Elgin duiken, lijkt er in honderd jaar weinig veranderd te zijn.
Als een echte Speyside-malt is de stijl natuurlijk zacht, zacht en zoet honing-achtig. Zacht bronwater komt uit het gebied van Millbuies Loch, ten zuidoosten van de distilleerderij. Sluit je ogen terwijl je aan je glas snuift, en je kunt bijna bijen zien die bloemen bestuiven, daarna domineren honingzoete en moutige smaken het gehemelte – zelfs een vleugje mandarijnfruit is te vinden.