Ga naar de inhoud

Fentimans Botanically Brewed Beverages

Vanaf vandaag verkoopt DH17 Dranken Speciaalzaak de botanisch gebrouwen (fris)dranken van Fentimans. Een prachtige reeks frisdranken met een rijke historie:

In 1905 leende Thomas Fentimans geld aan een collega. Als onderpand kreeg Thomas een recept van een natuurlijk gebrouwen gemberbier. Omdat de lening nooit terugbetaald werd, begon Thomas met het brouwen van gemberbier volgens dit bijzondere recept. Het gemberbier werd met paard en wagen van deur tot deur rond gebracht in stenen flessen, ‘Grey Hens’ met daarop een afbeelding van zijn hond ‘Fearless’. Het gemberbier van Fentimans werd populair en het familiebedrijf groeide snel.

Tegenwoordig is het assortiment van Fentimans een stuk uitgebreider en worden de Fentimans drankjes natuurlijk niet meer met paard en wagen rond gebracht en zit het in glazen flessen. Fentimans wordt echter nog steeds geleid door the Fentimans familie, nu door de kleinzoon van Thomas Fentiman. Alle dranken van Fentimans worden nog steeds op de traditionele manier met natuurlijke ingrediënten gebrouwen.

Botanical Brewing 

Alle dranken van Fentimans worden gebrouwen als bier. Eerst worden de bloemen of wortels gemalen en gekookt in koperen potten. Daarna worden de kruiden, natuurlijke smaakmakers, suiker, gist en bronwater toegevoegd. Dit wordt overgebracht naar houten vaten om te fermenteren. Als de fermentatie klaar is wordt de drank gefilterd en overgebracht naar de glazen flesjes. DH17 heeft de volgende Fentimans botanische frisdranken opgenomen in zijn assortiment:

Photographer

Curiousity Cola: Briljant! Zó hoort cola te smaken. Echte cola met gember en botanische kruiden. Men zegt dat de marketing directeur van Coca Cola déze cola zelf drinkt… Zo lekker. Gezoet met suikerriet.

Dandelion & Burdock: Deze prachtige frisdrank in de staat symbool voor de Britse achtergrond van chef Chris Naylor. Zij is gemaakt met een aftreksel van paardenbloem bladeren, de wortel van distel en gefermenteerde gember. Ook wij werden verliefd op de volle smaak, de zoete kruidige geur en de pittige afdronk!

Ginger Beer: Fentimans Ginger Beer is lekker kruidig en met een uitgesproken gembersmaak en de pit van chilipepers in de afdronk. Gemberwortels werden gemalen en in koperen ketels gekookt tot ze al hun smaakstoffen hebben vrijgegeven, waarna de siroop samen met brouwersgist, suiker en botanicals zoals gember, jeneverbes, veronica en extract van duizendblad rustig kunnen vergisten op houten vaten. Na de botteling is het gemberbier na een week op dronk. Fentimans_SevenDays-714x1024

Manderin & Sevilla Orange Jigger: De naam en het traditionele flesje spreken direct tot je verbeelding. Voor het maken van deze Fentimans Mandarin & Seville Orange wordt het sap van acht mandarijnen en de zest van één Sevilla sinaasappel gebruikt. Bijzonder, uniek, zeer smaakvol!

Rose Lemonade: Voor het proces worden echte citroenen gebruikt en aroma’s van rozenblaadjes die uit ‘Roze Valley’ komen, te Kazanlak, Bulgarije. Dit rozenextract is perfect gebalanceerd waardoor het steeds aanwezig is maar nooit echt de bovenhand neemt. Doordat er gewerkt wordt met verse, rijpe citroenen kan de Fentimans Rose Lemonade voor sommigen te ‘zuur’ zijn, maar de echte kenner is fan. Het is een drankje om op een zomerse dag vrienden of familie mee te imponeren en meer dan aangenaam verrassen. Hij laat zich heerlijk mixen in verschillende frisse cocktails.

Bijpassende gin? Hendrick’s gin natuurlijk! Het samenspel van de rozenblaadjes, gember en de komkommer is goud waard!

Fentimans Tonic: Fentimans Tonic Water is een tonic apart. Alleen het flesje straalt klasse, stijl maar vooral authenticiteit uit. Deze 4-pack Fentimans Tonic Waters bestaan uit 4 flesjes van 200 ml.  Fentimans heeft zijn authenticiteit te danken aan het enkel botanisch brouwen van zijn tonics en andere frisdranken. Er worden 100 % natuurlijke ingrediënten gebruikt zoals sinaasappelen uit Italië en limoen schillen. Wanneer we het flesje openen komen meteen de kruidige aroma’s naar boven en we citroengras is hier duidelijk aanwezig. Hij is minder zoet dan andere tonics maar leent zich daarom uitstekend bij verschillende soorten gin die meer kruidig zijn.

Victorian Lemonade: Voor het maken van deze traditionele limonade wordt het sap van 1 ½ citroen (pr flesje) gebrouwen en vermengd met fijne gemberwortel en jeneverbes extracten voor een Victoriaanse klassieker. Dit is echte limonade zoals deze door oma’s wordt gemaakt (vooral bekend in USA) en een echte dorstlesser als geen ander!

De Fentimans frisdranken worden gebotteld in flesjes van 275 ml. en kosten € 2,- per stuk. 3 flesjes kosten samen € 5,50. De Curiousity Cola is ook verkrijgbaar in 750ml. fles en kost dan € 4,75. De Tonic is uitsluitend verkrijgbaar in 4-pack van 4*200ml. flesjes en kost € 5,99. Komt u gerust eens proberen, proeven en wees net als ons verbaasd, verrast en verkocht!

Deze botanische frisdranken zijn ook bestelbaar via onze webshop!