Ga naar de inhoud

Glenlossie 10 Years Old – Single Cask

We kregen op de valreep voor het nieuwe jaar nog een super mooie nieuwe single cask whisky binnen van Single Malts of Scotland. Een 10 jaar oude Glenlossie, gerijpt op ex-bourbonvat nummer 6434. Gedistilleerd op 02.07.2009 en gebotteld op 11.11.2019 met een alcoholpercentage van 53% (Cask Strength). Er zijn 232 flessen uit dit vat gekomen, die verdeeld zijn over ong. 20 speciaalzaken in Nederland die zich hebben aangesloten bij de ‘Specialist’s Choice’ …

De Single Malts of Scotland Glenlossie 10 Years Old Single Cask kost € 59,99 per fles, en er zijn een beperkt aantal flessen beschikbaar. Online bestellen kan hier >>

GLENLOSSIE

De Glenlossie distilleerderij is een complex van 2 distilleerderijen; Manochmore & Glenlossie. Ze opereren apart van elkaar, maar delen hun warehouse. Glenlossie is gevestigd in de Speyside regio.

Er zijn geen officiële bottelingen van Glenlossie op de markt. Er zijn verschillende onafhankelijke bottelingen uitgekomen van deze distilleerderij, maar je ziet ze heel weinig. Glenlossie wordt voornamelijk gebruikt voor verschillende Blended whisky’s (de namen hiervan worden niet vrijgegeven) en vroeger was Glenlossie een van de hoofd bestanddelen van Haig’s blended whisky. 

SMAAKNOTITIES

Mooi pure whiskysmaken, dat is wat we vinden in deze 10 jaar oude Glenlossie!

  • Neus: frisse tonen van gras, heide en graan worden gevolgd door de zoetheid van mout en kruiden, met een fruitig accent van pruimen en rozijnen.
  • Smaak: friszoet, fruitig en kruidig. Met name tonen van gember, ananas en pruimen zijn duidelijk aanwezig.
  • Finish: tamelijk lang met een accent van ontbijtgranen.