Meteen naar de inhoud

Glenmorangie 12yo. Palo Cortado Finish - Barrel Select Release

Glenmorangie Palo Cortado Finish is een diepzoete en nootachtige single malt Scotch whisky die in kleine batches gemaakt werd. De eerste Glenmorangie die ooit werd gefinisht in zeldzame Palo Cortado-sherryvaten, deze 12-jarige limited edition is de derde release in Glenmorangie’s Barrel Select Release-serie (eerder kwamen al de cognac cask finish & malaga cask finish uit!)

De single malt bracht zijn eerste acht jaar rijping door in Amerikaanse wit-eiken bourbonvaten. Toen, verrukt door het zachte, zachte karakter van die whisky, werd Dr. Bill geïnspireerd om een ​​geselecteerde batch af te werken in Palo Cortado-vaten, die nog nooit eerder in Glenmorangie waren gebruikt. Palo Cortado is de zeldzaamste variëteit van sherry, puur bij toeval gecreëerd, wanneer de beschermende ‘flor’-gist zich niet vormt op sherry die bedoeld is om Amontillado te worden.

Betoverd door de zoete en nootachtige smaken van Palo Cortado, kocht Dr. Bill een handvol van deze vaten, die ongelooflijk moeilijk te verkrijgen zijn. Hij vulde ze met de whisky en stelde zich de ongeëvenaarde diepte en complexiteit voor die ze Glenmorangie zouden kunnen brengen. Afgewerkt in deze prachtige vaten, ontwikkelde de creatie van Dr. Bill alle rijke elegantie waarvan hij had gedroomd.

Uniek complex en nootachtig, het combineert donkere pruimendiepten met melkchocoladerijkdom, paranoten en zoete kruiden. Glenmorangie 12yo. Palo Cortado Finish is beperkt verkrijgbaar en kost € 79,99 per fles. Klik hier om ‘m online te bestellen

PROEFNOTITIES:

  • Neus: rijk en rond, zoete tonen van karamel, chocolade en vanille. We ontdekken kruiden die doen denken aan glühwein (gember, kaneel, honing) en een vleugje citrus.
  • Smaak: olieachtig en peperig, met aroma’s van karamel en chocolade. Kruidige tonen (kruidnagel, gember, kaneel, nootmuskaat) maken de proeverij compleet, vergezeld van rozijnen, bittere sinaasappel en gezouten noten.
  • Afdronk: lange, kruidige hazelnoottonen, leer en een vleugje anijs.