Glenmorangie Spíos – Private Edition #9

Aankomende week komt ‘ie binnen; de gloednieuwe Glenmorangie Spios! De naam Spios, dat is Scots Gaelic voor ‘Spice’, doet denken aan de oorsprong van deze whisky: die is uitsluitend gerijpt in vaten die voorheen Amerikaanse rogge whisky bevatten. Rogge is een ‘spirit’ die bekend staat om zijn uitgesproken en pittige kenmerken. Spios heeft een kruidige neus en een rijk, kruidig gehemelte, gevolgd door een lange, zoete afdronk.

Glenmorangie Spios is de 9e limited-edition-botteling in de Private Edition-serie van de distilleerderij en de eerste single malt ooit, die volledig is gerijpt in Amerikaanse rye whisky-vaten! 

De whisky is gebotteld op 46% alc., non-chillfiltered en wordt beschreven als een ‘volle, hartige single malt die doet denken aan de gouden eeuw van Amerikaanse rogge whisky’.

Dr. Bill Lumsden voegt hier aan toe: “tonen van kers, kruidnagel en geuren van groen gras op de neus, terwijl het kruid van de rogge barst in de mond (zoals toffee, kruidnagel en kaneel) en vermengen zich met boterachtige vanille, voor een zoete en aanhoudende afdronk”

De Glenmorangie Spíos zal zeer beperkt verkrijgbaar zijn. Een fles Glenmorangie Spíos zal € 99,95 gaan kosten[uitverkocht]