Gouden Carolus Victor – 5th Anniversary Edition

Jaarlijks lanceert Stokerij de Molenberg een limited edition van hun Gouden Carolus single malt whisky. Dit jaar is dat de ‘Victor’, 5th anniversary edition. Deze single malt kreeg een rijping op First Fill Bourbon vaten. Door het gebruik van Amerikaanse eikenhouten vaten kunt u een explosie aan fruitige smaken verwachten, met vanille en bloemen. Een lichte kleur met een zacht, zoet aroma van vanille.

De rijping gebeurt dus op 100% First Fill Bourbon vaten, gemaakt van Amerikaanse eik. Dit hout geeft tijdens de rijping vanille, honing en lichte kokos smaken aan de whisky spirit.

De Victor is een tribuut aan aan de volharding van Victor van Breedam die als laatste stoker aan de ‘Molenberg’ de familiale distilleer traditie voort heeft gezet tot aan de Eerste Wereldoorlog. Hij was toen 70 jaar. Sinds 2010 is Molenberg weer operationeel en produceren ze een zachte toegankelijke whisky.

De Victor van Gouden Carolus is qua smaak een frisse en fijne single malt whisky. Compleet in de lijn der verwachtingen, sterker nog… deze werden overtroffen! Een lichtgele kleur met een frisse florale lente toon openbaart zich bij het uitserveren. Met zijn 46% ABV (zoals gebruikelijk) een deftige Bourbon aanzet die mooi de puurheid van een whisky uitstraalt zoals dat ook hoort te zijn. Een jeugdige malt die mooi in balans is. Een zéér fijne, elegante neus met een indrukwekkend mondgevoel. Opvallend intens voor een Bourbon rijping met een mooie afdronk die doet denken aan een kruising van een zachte Ier en een Speyside malt whisky.

De Gouden Carolus Victor 5th Ann. Edition kost € 54,99 per fles, en is vanaf nu te koop in onze winkel en online te bestellen!