Jack Ryan Irish Whiskey!

Een paar maanden geleden werden wij benaderd door de importeur van Jack Ryan Irish Whiskey, of wij ambassadeur van hun whiskey’s wilden worden… Na het proeven van de 2 (op dit moment) beschikbare expressies die zij bij zich hadden werden we daar erg enthousiast van! And so we did. De eerste flessen whiskey zijn deze week binnen gekomen, en te proeven bij ons zoals u van ons gewend bent 😉

JACK RYAN WHISKEY

De familie Ryan is sinds 1913 eigenaar van de bekende “Beggars Bush”-pub op Haddington Road in Dublin. Thomas Ryan, en vervolgens ook zijn zoon Jack, kochten geselecteerde Dublin-whiskey en lieten deze vervolgens rijpen in hun eigen ex-sherry en ex-port-vaten. Deze brachten ze uit als “Ryan’s Malt”. Deze eigen-gerijpte whiskey was al tientallen jaren een serieuze plaatselijke favoriet in en rondom de Beggars Bush-pub en hun andere gelicenseerd gebouwen (The 51, The Quay House, The Coach and Horses).

De huidige generatie Ryans, via Eunan en Conor, is teruggegaan naar de whiskeybusiness, met 2013 – het 100-jarige jubileum van de “Beggars Bush” onder de Ryan’s- als vertrekpunt. De traditie van het handmatig uitzoeken van whiskey en de juiste vaten voor de rijping werd nieuw leven ingeblazen!

DE WHISKEY’S:

Jack Ryan heeft momenteel 2 Single Malt whiskey’s beschikbaar voor de Nederlandse markt; de 12yo. Beggars Bush en de 10yo. Toomevara Calvados Finish.

De Jack Ryan 12 Years Old Single Malt is volledig gerijpt op ex-bourbonvaten en is de enige ‘vaste’ expressie van Jack Ryan (het hele jaar beschikbaar).

“De whiskey heeft intense aroma’s van tropisch fruit; passievrucht, ananas, citroen en sinaasappel, met een hint van kaneel en gember. In de smaak komen de tonen van gember en honing verder naar voren, samen met marmelade, eikenhout en een biscuit-achtige, moutige finish”

De Jack Ryan 12 Years Old Single Malt kost € 59,99 p/fles. U kunt de whiskey hier bestellen of in de winkel kopen en/of proeven natuurlijk!

De Jack Ryan Toomevara 10 Years Old – Calvados Finish is een gelimiteerd uitgebrachte single malt whiskey, gefinished in ex-calvados vaten van calvados-producent Chateau du Breuil

Van deze whiskey zijn slechts 3.500 flessen geproduceerd, die allemaal genummerd zijn op het label! De whiskey is gebotteld op 46% alc. en heeft een eerste rijping gehad op 1st Fill Bourbon vaten, en daarna een finish op Calvados vaten. Deze whiskey kost € 73,99 p/fles en is gelimiteerd verkrijgbaar. U kunt de whiskey hier bestellen of in de winkel kopen en/of proeven natuurlijk!

“Deze whiskey is intens van smaak, met een enorme diepgang. Laag na laag ontdek je meer van de prachtige smaken en geuren die de whiskey bevat! Aroma’s van gedroogde appel, een klein beetje honing, wat grassig, romige sinaasappel en kaneel. In de smaak ontdek je tonen van zachte kaneel, rijke appel, een licht bittertje, wat citroenschil en meer appel. Deze whiskey is als appeltaart in je glas! In de finish meer tonen van hout, wat mottig en opnieuw de kaneel en fris-zoete appel. Héérlijk!”

De Jack Ryan Toomevara won afgelopen week “Double Gold”, als beste Single Malt Irish Whiskey, tijdens de San Francisco World Spirits Competition (Toegekend aan de inzendingen die door alle leden van het jurypanel een gouden medaille-classificatie ontvangen hebben, dit zijn enkele van de beste producten ter wereld) . Toomevara is de eerste van The Generation Trilogy, die zes generaties van de familie Ryan viert. Haddington 11YO wordt in rum-vaten gefinished, en Finisher’s Touch 12YO kwam tot stand in samenwerking met Justino’s Madeira en zal de Trilogy voltooien. Deze whiskey’s volgen later!