Ga naar de inhoud

Januari 2023; proeverijen, events & vooruitblik nieuwe whisky's!

DH17 wenst u een goed, gezond en gelukkig 2023!

Wij willen u via deze weg enorm bedanken voor het afgelopen jaar. Het was een fijn jaar voor ons en onze winkel 🙂 We hebben veel mooie momenten met jullie gedeeld, we hebben drukke momenten beleefd in onze F.D. Roosevelt Whiskybar & Club, we hebben onze eigen whisky-club opgericht, een toffe single cask whisky uitgegeven nog geen 2 weken geleden, leuke proeverijen gehad ook! Er zijn echt heel veel leuke dingen waar we op terug kunnen kijken…  maar zonder u had het niet gekund, en we zijn dan ook enorm dankbaar voor het vertrouwen dat u telkens weer in ons stelt! Dank voor een mooi 2022, en op naar een geweldig 2023!

Laten we van 2023 opnieuw een prachtig jaar maken vol leuke dingen, bijzondere proeverijen, mooie samenwerkingen en meer! Wij hebben mooie plannen voor het nieuwe jaar, en hebben er nu al onwijs veel zin in! Met enkele mooie evenementen en proeverijen, opnieuw een toffe samenwerking met de mannen van de Barbeque Experience Center, Ardbeg Day 2023 etc. komen er opnieuw hele mooie dingen aan in 2023! (… en stiekem zijn er ook wat gesprekken om het Zoomer Whisky & Rum Festival weer te gaan organiseren ;-))

De eerste proeverijen voor 2023;

VRIJDAG 20 JANUARI 2023 – PORT PROEVERIJ!

Op vrijdag 20 Januari 2023 organiseren we eindelijk weer eens een toffe Port masterclass/proeverij! We gaan onder leiding van Wouter & Elise verschillende Ports proeven van verschillende stijlen, leeftijden en merken om zo te kijken wat voor jou de favoriet zal zijn en wat jouw lievelingsport nu is 😉 Natuurlijk zorgen we voor een bijpassend hapje. 

 • Datum: vrijdag 20 Januari 2023
 • Tijd: van 20:00 uur tot ca. 22:30 uur (met na afloop de mogelijkheid in de bar nog een drankje te bestellen)
 • Lokatie: F.D. Roosevelt Whiskybar & Club (in de kelder van DH17 Dranken Speciaalzaak!)
 • Kaarten: € 35,- per persoon – online bestellen 

VRIJDAG 27 JANUARI 2023 – DOUGLAS LAING WHISKYPROEVERIJ!

Op vrijdag 27 Januari 2023 komt Valentijn Klop, Brand Ambassador van Douglas Laing naar Bergen op Zoom om een whisky-proeverij te geven! Valentijn is Brand Ambassador van Douglas Laing whisky, en komt enkele van zijn favoriete bottelingen van deze onafhankelijke bottelaar laten proeven! Douglas Laing heeft verschillende sseries met prachtige en bijzondere whisky’s in zijn assortiment, zoals bijvoorbeeld de X.O.P serie, de “Old Particular” serie en de Remarkable Regional Malts… We gaan een line-up maken uit verschillende van deze whisky’s en zullen deze aanvullen met een kleine proeverij van chocolade en desserts 🙂

 • Datum: vrijdag 27 Januari 2023
 • Tijd: van 20:00 uur tot ca. 22:30 uur (met na afloop de mogelijkheid in de bar nog een drankje te bestellen)
 • Lokatie: F.D. Roosevelt Whiskybar & Club (in de kelder van DH17 Dranken Speciaalzaak!)
 • Kaarten: € 45,- per persoon – online bestellen

BBQ & Whisky Workshops i.s.m. BBQ Experience Center in Roosendaal!

Het beste van 2 werelden; whisky & barbecue! Whisky & bbq zijn een perfecte combinatie… Doe je ogen dicht en stel het je even voor: de geur van geroosterd vlees, de geur van je favoriete whisky. Loopt het water al in je mond?

Daarom presenteren wij in samenwerking met de BBQ Experience Center in Roosendaal een avondvullend programma waarin je vooral zélf aan de slag zult gaan met Big Green Egg’s en Kamado’s etc., waar je de fijne kneepjes van het barbecuen leert, gaat genieten van zelf bereid eten én waar we tussendoor gaan genieten van prachtige whisky’s. Het beste van 2 werelden; eten & whisky drinken… Helemaal top!

Ook dit jaar zullen we maandelijks workshops organiseren samen met de jongens van BBQ Experience Center. De BBQ & Whisky Workshops worden gegeven bij BBQ Experience Center in Roosendaal. We starten om 18:00 uur en de workshop duurt tot ong. 22:30 uur. Kosten bedragen € 114,50 per persoon. Dit is de all-in prijs incl. bbq workshop met 4-gangen diner en de whiskyproeverij. Kijk voor een overzicht van data en/of reserveren voor deze avond(en) op www.bbqexperiencecenter.nl  

De volgende data staan momenteel al ingepland:

 • Donderdag 19 Januari
 • Woensdag 1 Februari
 • Vrijdag 17 Februari

F.D. ROOSEVELT WHISKYBAR & CLUB

Ook in 2023 zullen er weer tal van proeverijen, workshops en events georganiseerd gaan worden in ons proeflokaal onder de winkel. Ook op lokatie zijn we terug te vinden soms, super leuk! 

Daarnaast zijn we een á twee keer per maand vrij geopend voor publiek op zaterdagavond! Deze zaterdagen staan aangegeven in de “AGENDA” omdat we ook veel andere proeverijen en/of groepen hebben zijn dat er niet zo veel meer… We zijn op vrije zaterdagen geopend van 19:30 – 00:00 uur, en  hebben onwijs veel zin u te zien voor de lekkerste cocktails, gin & tonics en natuurlijk heel veel verschillende soorten whisky & rum en andere mooie dranken! Reserveren voor deze avonden vinden we erg fijn, en dit kan via 06-46191335 of email info@fdroosevelt.nl

Daarnaast zullen we regelmatig geopend zijn voor specials, speciale thema-middagen of proeverijen! Zie onze website voor de agenda, proeverijen of de mogelijkheden de bar te gebruiken voor privé evenementen! Wij zijn te boeken voor feestjes, proeverijen, workshops, vergaderingen, diners en nog veel meer! 

IN JANUARI ZIJN WIJ GEOPEND OP DE VOLGENDE DAGEN;

 • Zaterdag 7 Januari 2023 – Nieuwjaarsborrel! (volgeboekt)
 • Vrijdag 13 Januari – Privé groep
 • Zaterdag 14 Januari 2023 – Vrij geopend! 
 • Vrijdag 20 Januari 2023 – Port proeverij
 • Zaterdag 21 Januari 2023 – FDR’s Whiskyclub avond!
 • Vrijdag 27 Januari – Douglas Laing whiskyproeverij

 

IN FEBRUARI ZIJN WIJ GEOPEND OP DE VOLGENDE DAGEN

 • vrijdag 3 Februari – Privé groep
 • Zaterdag 4 Februari – Vrij geopend!

AANKOMENDE WHISK(E)Y RELEASES!

Teeling Wonders of Wood II; Portuguese Oak

De tweede editie van Teeling Wonders of Wood Series II is volledig gerijpt in vaten van Virgin Portuguese Oak. Portugees eiken is inheems op het Iberisch schiereiland en heeft een hoger tanninegehalte dan andere eiken varianten die normaal gesproken in de whisky-industrie worden gebruikt. Bij gebruik voor rijping produceert het een uitgesproken hartige marmeladesmaak met verwarmende hints van tabak en peper die uniek zijn voor Irish Whiskey.

Gebotteld op 50% alc. en gemaakt van een ‘mashbill’ van 50% gemoute gerst en 50% ongezouten gerst. gelimiteerde oplage en verkrijgbaar vanaf 2e week Januari 2023! De prijs van deze whiskey is 79,99 per fles. De whiskey komt 11 Januari binnen en kun je hier (alvast) online bestellen

Proefnotities:

 • Neus: citrustonen om te beginnen met hints van oude kruiden, leer en kruidnagel
 • Smaak: verwarmend met vanilletabak, peper en mout
 • Finish: lang en warm, kruidig

 

Single Malts of Scotland Reserve Casks Parcel #9; Caol Ila 8 Years Old

Een Caol Ila single malt uit 2014 uit de Single Malts of Scotland Reserve Casks-serie, Parcel No.9, die acht jaar lang heeft gerijpt in een batch van slechts zes Amerikaanse eikenhouten vaten.

Aroma’s van vreugdevuurrook, zeebries, citroencake en vanille vullen de neus, aangevuld met tonen van kaneel, kruidnagel, citroenen, limoenen, nootmuskaat, gekonfijte gember, zoethout, zeezout en rijpe peren in de mond en aanhoudend in de afdronk.

Gebotteld op 48% alc. en vanaf 11 Januari 2023 verkrijgbaar. De whisky kost € 72,99 per fles en kun je (alvast) hier online bestellen