Ki No Bi gin uit Japan!

Dat gin ‘hot’ is, heeft iedereen inmiddels wel door. Maar waar de afgelopen jaren ‘hoe gekker hoe beter’ soms wel het motto leek bij het uitbrengen van nieuwe gins, is kwaliteit gelukkig de norm geworden. Geen gekke smaakjes, gewoon bijzonder goede gin’s. Dat is waar wij als liefhebbers op zitten te wachten! De vraag naar gin blijft nog steeds toenemen, en vooral de vraag naar Japanse gin’s is momenteel groot. Onze favoriet; Ki No Bi! 

OVER KI NO BI GIN

De Britten David Croll en Marcin Miller richtten IN Kyoto een artisanale micro-distilleerderij op waar Ki No Bi gin geproduceerd wordt. Marcin Miller (gewezen redacteur van Whisky Magazine en organisator van Whisky Live met een diepgaande band met Japan) is onder meer Bekend als de man die de stock van de legendarische Karuizawa distilleerderij opkocht. De Brit Alex Davies (ex-Cotswolds en Chase) en de Japanner Yoichi Motoki (gewezen bartender bij Ginza met meer dan 20 jaar ervaring in de spirit-branche op de teller) creëerden op vraag van Croll en Miller een nieuwe gin.

KI NO BI is een unieke gin uit het Japanse Kyoto dat vooral bekend is om zijn rijst, maar ook om zijn bijzonder zuivere water. De basis van de gin wordt gevormd door regionale ingrediënten en het recept is geïnspireerd op de geschiedenis en de cultuur van de stad. 

KI NO BI (‘De schoonheid van de seizoenen’) is gemaakt in een herkenbare droge stijl maar met een duidelijk Japans accent. KI NO BI Gin is gemaakt met Japanse planten zoals gele yuzu uit het noorden van Kyoto, hinoki-houtsnippers (Japanse cipres), bamboe, gyokuro-thee uit de regio Uji en groene sanshō-bessen (Japanse peper).

Gebotteld op een alcoholpercentage van 45,7%, maakt KI NO BI gebruik van een rijstspirit-basis en ongeëvenaard water afkomstig uit de beroemde sake-wijk Fushimi.

SMAAKNOTITIE: Helder als het water uit het heilige Kyoto gebergte. Frisse aroma’s van Yuzu, een hint van Sansho die de sfeer oproept van ochtendmist in een bamboewoud. De jeneverbes ondersteunt en vervolledigt de Japanse botanicals. Gember tenslotte zorgt voor een warme, kruidige afdronk.

-online bestellen-

2 BIJZONDERE UITGAVEN VAN KI NO BI GIN!!

KI NO BI “SEI”

KI NO BI SEI is gemaakt volgens dezelfde ingewikkelde productiemethode als de oorspronkelijke KI NO BI; het gebruik van 11 botanische producten die zijn gedistilleerd in zes verschillende smaakcategorieën. De uiteindelijke blend is opnieuw gekalibreerd door ons distillatieteam om het beste uit elke botanical te halen bij het hogere alcoholpercentage. Hoewel vaak verward met 100 Proof of 57,1% ABV, is deze botteling op de traditionele British Navy Strength van 54,5% alc. gebotteld

In tegenstelling tot de originele KI NO BI met een delicaat en zacht profiel, heeft KI NO BI SEI een dikker mondgevoel en een veel vollere smaak.

-online bestellen-

KI NOH BI CASK AGED

KI NOH BI is een innovatieve limited-edition-botteling die de originele KI-NO-BI-gin liet rijpen in ex-sherryvaten die vroeger Karuizawa whisky bevatten. Voor degenen die niet bekend zijn met Karuizawa whisky; een nu gesloten distilleerderij, gevestigd in Nagano, Karuizawa, die vroeger enkele van de beste Japanse sherry-casked whisky’s op aarde produceerde…

Van deze KI NOH BI Gin zijn slechts een zéér gelimiteerd aantal flessen geproduceerd, waarvan de helft alleen in Japan verkocht werd en de andere helft ‘de wereld’ in ging. Ook daar gaan ze in zeer rap tempo de winkels uit, een bijzonder gewilde fles!

Op het label prijkt het Noh-masker. The Kyoto Distillery’s “KI NOH BI” Dry Gin is de eerste die een samenwerking met het Noh Theatre aangaat, iets wat enkel Karuizawa distillery hen voor deed! Daar komt dan ook de extra “H” vandaan in deze KI NOH BI gin 🙂

UITVERKOCHT

22140852_1656255137738811_3889087643686612286_n