Ki Noh Bi Gin; batch 9!

Dat gin ‘hot’ is, heeft iedereen inmiddels wel door. Maar waar de afgelopen jaren ‘hoe gekker hoe beter’ soms wel het motto leek bij het uitbrengen van nieuwe gins, is kwaliteit gelukkig de norm geworden. Geen gekke smaakjes, gewoon bijzonder goede gin’s. Dat is waar wij als liefhebbers op zitten te wachten! De vraag naar gin blijft nog steeds toenemen, en vooral de vraag naar Japanse gin’s is momenteel groot. Onze favoriet; Ki No Bi! 

Ki No Bi gin is een fantastische gin, gemaakt met Japanse planten zoals gele yuzu uit het noorden van Kyoto, hinoki-houtsnippers (Japanse cipres), bamboe, gyokuro-thee uit de regio Uji en groene sanshō-bessen (Japanse peper)

Nog veel meer bijzonder is de limited edition Ki Noh Bi… Batch 9 kwam deze week uit en wij hebben een aantal flessen kunnen krijgen!!

KI NOH BI is een innovatieve limited-edition-botteling die de originele KI-NO-BI-gin liet rijpen in ex-sherryvaten die vroeger Karuizawa whisky bevatten. Voor degenen die niet bekend zijn met Karuizawa whisky; een nu gesloten distilleerderij, gevestigd in Nagano, Karuizawa, die vroeger enkele van de beste Japanse sherry-casked whisky’s op aarde produceerde…

Van deze KI NOH BI Gin zijn slechts een zéér gelimiteerd aantal flessen geproduceerd, waarvan de helft alleen in Japan verkocht werd en de andere helft ‘de wereld’ in ging. Ook daar gaan ze in zeer rap tempo de winkels uit, een bijzonder gewilde fles!

Op het label prijkt het Noh-masker. The Kyoto Distillery’s “KI NOH BI” Dry Gin is de eerste die een samenwerking met het Noh Theatre aangaat, iets wat enkel Karuizawa distillery hen voor deed! Daar komt dan ook de extra “H” vandaan in deze KI NOH BI gin ?

Een fles KI NOH BI kost € 169,99 p/stuk en we hebben maar een paar flessen dus wees er snel bij! [online bestellen]