Kilchoman European Tour 2015 komt naar DH17!

Kilchoman European Tour 2015 komt naar DH17!

Hoe tof! De Kilchoman ’10th Anniversary Tour 2015′ komt naar DH17 Bergen op Zoom toe! Op donderdag 24 September 2015 zal de Kilchoman on Tour landrover met de heren Wills van de Kilchoman Distillery ons bezoeken voor een bijzondere meet & greet én een toffe proeverij!

De tasting vindt plaats op donderdagavond 24 September van 20:00 – 22:00  uur, en kaarten zijn € 35,-  per persoon inclusief een uniek Kilchoman tour T-shirt! Kaarten bestellen>>

2015 is een bijzonder jaar voor de Kilchoman Distillery. 2005 was het jaar waarin de distilleerderij zijn deuren openden en waarin zij voor het eerst whisky stookten in hun ‘farm-distillery’ op Islay. In 2015 organiseert Kilchoman diverse activiteiten om hun 10-jarig jubileum te vieren. Een van deze activiteiten is de ’10h Anniversary Tour’ door Europa, om zo hun fans eens op te gaan zoeken!

Op 14 September 2015 zullen de drie zonen van Anthony Wills (Distillery Manager) hun tour beginnen, waarbij ze 6 landen zullen aandoen in een aantal weken. Zij zullen de laatste nieuwe releases van Kilchoman laten proeven, welke later dat jaar gelanceerd zullen worden. Zij touren door Europa in hun Kilchoman Landrover, speciaal voor de gelegenheid, om hun fans te ontmoeten en te vertellen over hun whisky’s en de distilleerderij zelf.

Een limited edition Cask Strength uitgave van hun Machir Bay whisky zal speciaal voor de tour worden gebotteld. Elk van deze flessen wordt met de hand genummerd en zal uitsluitend te koop zijn bij de tour, in beperkte oplage! Deze zal € 75,- kosten.

Proefnotities van deze whisky:

Kleur: Beuken.
Neus: citroen en citrus met een zoete rokerige geur.
Smaak: vanille en butterscotch met een intens zoete, venige nasmaak.
Finish: typisch Kilchoman met een lange afdronk.

Machir Bay CS - 2015 On Tour edition
Machir Bay CS – 2015 On Tour edition

Naast deze unieke en zeldzame  whisky zullen de volgende whisky’s geproefd worden;

  • Machir Bay 2015
  • Machir Bay Cask Strength Tour Edition 2015
  • 2008 Vintage(nieuw)
  • Madeira Cask Matured,  (wordt ook pas in oktober uitgebracht, zeer gelimiteerd )
  • Single Cask 2010 – Bourboncask exclusief voor Nederland (wordt speciaal voor de tour ingekocht door importeur, exclusief voor NL, nieuw!)

Allemaal uniek, nieuw en zeer exclusief!

Anthony Wills, oprichter en Managing Director van de Kilchoman Distillery, zegt over deze tour; ‘dit is een geweldige manier om onze fans door heel Europa te ontmoeten. En hopelijk maken we ook nieuwe fans. Veel liefhebbers hebben er veel voor over om ons te bezoeken op islay, wij vinden het leuk ook eens hun kant op te komen en ze te bedanken voor hun enthousiasme’

Kilchoman is opgericht in 2005, en een van de kleinste distilleerderijen in Schotland. Het was de eerste nieuwe distilleerderij in 125 jaar die gebouwd werd op het prachtige eiland Islay. Ook is Kilchoman een van de weinigen die een eigen mout-vloer heeft, het graan dat zij gebruiken komt van het eiland Islay zelf en zij zijn de énige distilleerderij in Schotland die het volledige proces van whisky-maken voltooien op één en dezelfde plaats; hun eigen Distilleerderij! Een bijzondere distilleerderij dus, niet alleen vanwege hun mooie verhalen en bijzondere manier van whisky maken, maar zéker ook vanwege het eindresultaat; de whisky!

Kilchoman on Tour banner 2015