Ga naar de inhoud

Kinahan's KASC Project Malt Whiskey!

Kinahan’s heeft afgelopen jaar The Kasc Project geïntroduceerd, dat zich richt op het verkennen van het onbekende met betrekking tot het maken van whiskey met behulp van hybride vaten. The Kasc Project is ‘s werelds eerste serie whisky’s gemaakt in hybride vaten. Elk vat is individueel opgebouwd uit een mix van 5 verschillende houtsoorten, waaronder ongebruikelijke eikensoorten en zelfs kastanje! (Ierse regelgeving laat in tegenstelling tot Schotland rijping in ‘hout’ in plaats van ‘eik’ toe). De hybride vaten zijn voorzien van Portugees eiken, Frans eiken, Amerikaans eiken, Hongaars eiken en kastanje, die allemaal bijdragen aan het creëren van een mix van rijke, ongebruikelijke nieuwe smaken.

Het is überhaupt al zeldzaam om te zien dat deze houtsoorten gebruikt worden om whiskey in te rijpen, laat staan ​​samen in één aangepast vat! Het resultaat is een gedurfde en onconventionele whisky. Elke verschillende houtsoort creëert onderscheidende kleuren en smaken in de uiteindelijke whiskey, waarbij de specifieke houtsoorten zijn geselecteerd op de unieke smaken en aroma’s. 

Afgelopen jaar werd de Kinahan’s Kasc Project gelanceerd en wij waren zeer oner de indruk van deze whiskey! Een mooi zachte whiskey met tonen van gebarbecuede mango, gecarameliseerd tropisch fruit en vanille, romige fruit, chocolade besprenkeld met vloeibare karamel. Gebotteld op 43%, een zeer elegante en smaakvolle whiskey voor een fijne prijs ( € 29,99 p/fles – hier te bestellen).

Het KASC Project verwierf al snel een schare fans vanwege zijn onconventionele kijk op whiskey-rijping  en om die reden bracht Kinahan’s enkele weken geleden ook een Malt variant uit genaamd The Kasc Project [M] Malt

The Kasc Project [M] is ‘s werelds eerste Hybrid Cask Single Malt Irish whisky. Een uitbreiding van onze unieke en populaire Hybrid Whiskey-collectie en een voortzetting van onze reis naar de nieuwe en voorheen onbekende manieren van whiskey maken, met behulp van ongebruikelijke en op maat gemaakte vaten. De The Kasc Project [M] Malt kost € 39,99 p/fles en is vanaf nu te koop in onze winkel of online te bestellen

  • NEUS: Vers gesneden mango & ananas, gepocheerde gekruide peer, melasse met een vleugje vanille eikenhout.
  • SMAAK: Verkoolde abrikoos, gekarameliseerd tropisch fruit, zoete zongedroogde Malvasia-druiven en gebrande espressosuiker.
  • AFWERKING: Madeiracake, meer ananas en geroosterde granen met aangename romige tannines.