Ga naar de inhoud

Maart 2023; proeverijen, nieuwe whisky's & meer!

Nieuwe Whisky van de Maand; Tullibardine "The Murray" Triple Port Cask

Onze nieuwe Whisky van de Maand; Tullibardine “The Murray” Triple Port Cask Finish… een prachtige single malt whisky die in 2008 werd gedistilleerd en in 2022 werd gebotteld na rijping in een drietal Port-vaten: White Port, Tawny Port en Ruby Port!

De Tullibardine “The Murray” Triple Port Cask is alweer de 12e gelimiteerde uitgave in de “Tullibardine Marquess Collection” en verenigt drie soorten Port vaten: White Port, Tawny Port en Ruby Port. Het resultaat is een delicate perzik-achtige spirit die een kakofonie van zoete, fruitige en verwarmende aroma’s en smaaktonen met zich meebrengt. De Tullibardine “The Murray” Triple Port Cask kost € 72,99 per fles, is te koop én te proeven in de winkel en natuurlijk kun je ‘m ook online bestellen

PROEFNOTITIES:
 • Neus: rode bessen, appeltaart, karamel en aromatische kruiden.
 • Smaak: Toffee-appels, zwart fruit, kruidnagel en peperige eik.
 • Afdronk: verwarmend, lang en goed gekruid.

Proeverijen in Maart 2023

17 MAART - ST. PATRICK'S DAY IRISH WHISKEY TASTING

Op vrijdag 17 Maart 2023 wordt wereldwijd St. Patrick’s Day gevierd… een belangrijke feestdag in Ierland (en ver daar buiten inmiddels) Een goede reden voor weer eens een Ierse Whiskey Proeverij leek ons zo! Speciaal voor én op St. Patrick’s Day (vrijdag 17 Maart 2023) organiseren we een Ierse Whiskey Proeverij onder leiding van Wouter & Elise!

We proeven 6 Ierse whiskey’s van verschillende distilleries, onder het genot van een bijpassend hapje. Natuurlijk doen we dat in onze eigen whiskybar & club F.D. Roosevelt in de kelder onder de winkel! De line-up voor deze proeverij is nog niet helemaal rond maar we beloven er een heel toffe avond van te gaan maken

 • Datum: Vrijdag 17 Maart 2023
 • Tijd: 20:00 uur – ca. 22:00 uur (met na afloop de mogelijkheid een drankje te bestellen in de bar)
 • Lokatie: F.D. Roosevelt Whiskybar & Club 
 • Kaarten: € 30,- per persoon [online bestellen]

23 MAART - ELIXIR WHISKY TASTING W/ CÉLINE TÊTU

Op donderdag 23 Maart 2023 komt Céline Têtu, International Brand Ambassador van Elixir Distillers naar Nederland! En natuurlijk komt Céline naar Bergen op Zoom om een whisky-proeverij te geven! Céline komt enkele van haar favoriete bottelingen van deze onafhankelijke bottelaar laten proeven! Elixir Distillers heeft verschillende series met prachtige en bijzondere whisky’s in zijn assortiment, zoals bijvoorbeeld Port Askaig, Elements of Islay, Single Malts of Scotland en ook Black Tot rum 🙂  We gaan een line-up maken uit verschillende van deze whisky’s en zullen deze natuurlijk serveren met een hapje erbij! 

 • Datum: Donderdag 23 Maart 2023
 • Tijd: van 20:00 uur tot ca. 22:30 uur (met na afloop de mogelijkheid in de bar nog een drankje te bestellen)
 • Lokatie: F.D. Roosevelt Whiskybar & Club (in de kelder van DH17 Dranken Speciaalzaak!)
 • Kaarten: € 35,- per persoon – online bestellen

AANKOMENDE WHISKY RELEASES!

THE LAKES 'RESFEBER'

Deze nieuwe release van The Lakes Distillery in Cumbria, maakt deel uit van de Whiskymaker’s Editions-serie, die het gevoel van avontuur van de whiskymaker in de distilleerderij laat zien op het gebied van vatselectie, rijping en blending. Deze uitdrukking is pas in februari 2023 uitgebracht bij de distilleerderij en heeft gerijpt in een combinatie van cream sherryvaten & rode wijnbarriques. Het is gebotteld op een sterkte van 46,6% alc. vrij van koude filtratie en kunstmatige kleurstoffen.

The Lakes “Resfeber” zal verkrijgbaar zijn vanaf half Maart. Een fles reserveren? Mail ons even!