ARDBEG AN OA MET € 10,- KORTING!

ARDBEG AN OA; BEST ISLAY SINGLE MALT 2019

Eind 2019 werden de resultaten bekend gemaakt van de International Whisky Competition 2019. De IWC is een competitie die gehouden wordt in Chicago, USA. Een professioneel panel van whisky-proevers proeft en beoordeeld een enorme hoeveelheid whisky’s in 60 verschillende categorieën. Dit doen zij door een 100-punten-systeem te hanteren (zie voor meer info hierover Wikipedia ;-))

Ardbeg An Oa werd door de IWC uitgeroepen tot “Best Islay Single Malt 2019” met maar liefst 95,3 punten!!

Naast deze prachtige titel sleepte Ardbeg nog veel meer prachtige prijzen in de wacht tijdens deze competitie, hierover schreven we toen al een blogpost die je hier terug kunt lezen >>

ARDBEG AN OA, WHISKY VAN DE MAAND MAART!

Om deze Ardbeg An Oa extra onder de aandacht te brengen hebben we de maand Maart uitgeroepen tot Ardbeg An Oa maand! We geven sowieso € 10,- korting op een fles Ardbeg An Oa, én elke klant krijgt een leuke Ardbeg-goodie bij aankoop van een fles Ardbeg An Oa.

De Ardbeg An Oa is de gehele maand Maart te koop voor € 49,99 per fles, zowel in de winkel als in de webshop [klik voor link]

ARDBEG AVOND BIJ DH17 – 3 APRIL 2020

Om de Ardbeg An Oa actie-maand nog een mooi extraatje mee te geven, hebben we besloten dat elke klant die in de maand Maart een fles Ardbeg An Oa koopt daar een toegangskaart voor een speciale Ardbeg-avond bij kan kopen voor slechts € 7,50 !!

Deze avond vindt plaats op vrijdag 3 April 2020 bij DH17. Op deze avond gaan we Ardbeg extra in het zonnetje zetten. We zullen de gehele Ardbeg range gaan proeven, met hopelijk nog een paar leuke verrassingen… Daarnaast krijgt iedere bezoeker een leuke goodie-bag mee naar huis en zullen we een gezellige thema-avond houden rondom Islay’s Best Sing Malt whisky… Het belooft een rokerig avondje te worden 😉

Er is plaats voor maximaal 20 klanten, aanvang is 19:00 uur en rond 22:00 uur zal de avond afgelopen zijn. Een avond waar je als echte liefhebber van Ardbeg whisky absoluut bij wilt zijn!

OVER ARDBEG AN OA:

De naam An Oa komt van het zuidelijke deel van het eiland Islay. Hier komt storm samen met rust, aan de ene kant worden kliffen geraakt door de storm van de atlantische oceaan en aan de andere kant ligt kalmer water.

Ardbeg An oa werd in september 2018 gelanceerd als 4de toevoeging aan de core-range van Ardbeg. De whisky wordt gerijpt in 3 verschillende type vaten:

  • Pedro Ximenez vaten geven zoetige tonen
  • Nieuw gebrand eiken vaten geven kruidigheid
  • Ex-bourbon vaten zorgen voor de bekende Ardbeg smaak

De verschillende vaten worden samen gebracht in een speciaal ontwikkeld vat. Het resultaat is een whisky met complexe contrasten: de kracht en intensiteit van Ardbeg in combinatie met een verleidelijk zachte smaak. De whisky is gebotteld op 46,6% en non-chill filtered.

Proefnotities:

  • Neus: romige toffee, anijs, dadels en een vleugje perzik
  • Smaak: zacht en romig met siroop, melk chocolade, sinaasappel en rokerige thee
  • Afdronk: lang en rokerig met zoete kruiden