Maart = Bobby's Gin Maand!

Bobby’s Schiedam Dry Gin is vernoemd naar Jacobus Alfons of Bobby, zoals zijn vrienden hem noemden. Bobby komt oorspronkelijk uit Indonesië, maar migreert op jonge leeftijd naar Nederland. Eenmaal aangekomen in Nederland raakt hij al snel verzot op jenever, maar hij mist bepaalde smaken uit Indonesië. Zijn jenever verrijkte hij met Indonesische kruiden en planten.

Bobby’s kleinzoon Sebastiaan ontdekte ergens in 2012 een oude fles in het huis van zijn moeder. Geïnspireerd door het verhaal over zijn opa en het unieke Indonesische recept, reisde hij af naar Gin City Schiedam. Daar ontmoette hij distilleerder Herman Jansen. Samen werkten zij aan het creëren van een nieuwe ginsoort door de Schiedamse jenever te combineren met de Indonesische kruiden en specerijen. Opvallend en typisch zijn de flessen door het Molukse designpatroon. 

Naast jeneverbes zijn de volgende botanicals aanwezig in de Bobby’s gin: citroengras, kruidnagel, staartpeper, kaneel, rozenbottel, koriander en venkel. Deze exotische mix zorgt voor een verrassend zachte smaak die je niet snel vergeet. Al bij het openen van de fles word je getrakteerd op het aangename aroma van een combinatie tussen oosterse kruiden en citrus. In de mond is de gin wat steviger met venkel en citrus in de afdronk. Een echte traktatie voor iedere gin-liefhebber. Het is dan ook niet vreemd dat deze gin door het tv-programma Kassa is uitgeroepen tot beste Nederlandse gin!!

De perfect serve voor deze dry gin; vul een mooi glas met ijsblokjes, schenk in het glas 50ml. Bobby’s Schiedam Dry Gin en voeg 150ml premium Indian Tonic aan het geheel toe. Om het geheel af te maken voeg je als garnering een stukje sinaasappel toe met wat kruidnagel. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is genieten van dit zalige geheel!

Bobby's Schiedam Gin & Jenever

De hele maand Maart zetten wij de Bobby’s Gin én Jenever in het zonnetje. Met extra actie korting én een toffe Bobby’s Tote Bag GRATIS bij aankoop van een fles!

  • Bobby’s Schiedam Dry Gin 70cl.; een geurige en complexe gin, gemaakt met een combinatie van lokale en exotische kruiden. Traditionele Indonesische kruiden en specerijen geven Bobbys Dry Gin zijn uniek smaakprofiel. Ze gebruiken alleen de beste kruidnagel, koriander, citroengras en cubeb peper om de karakteristieke smaak van Bobby’s te creëren. Normaal € 36,99 nu slechts € 32,99 p/fles {online bestellen}
  • Bobby’s Schiedam Dry Gin in Giftpack; met origineel Bobby’s G&T Glas! 70cl. fles Bobby’s gin + glas, samen in mooie stijlvolle geschenkverpakking. Normaal € 39,99, nu slechts € 36,99 p/stuk {online bestellen}
  • Bobby’s Schiedam Jenever; Bobby’s Schiedam Jenever is een unieke mix van Indonesische specerijen en traditionele moutwijn. Zeer smaakvolle jenever, op basis van moutwijn en geurig in de neus, een frisse uitbarsting van citroengras en kruiden bij het eerste slokje. Botanicals zoals jeneverbes maken van Bobby een ‘Schiedamse Jenever’ en zorgen voor de balans tussen oost en west. Drink ‘m puur, of mix ‘m met een premium Ginger Ale & verse munt! NIEUW BIJ DH17! € 29,99 p/fles {online bestellen}

Bobby's Cocktail Avond - 25 Maart 2021

Om Maart = Bobby’s Gin Maand goed af te sluiten organiseren we samen met David (kleinzoon van dé Bobby…) een Online Bobby’s Cocktail Avond! Op Donderdag 25 Maart a.s., om 20:00 uur, online via Zoom. We gaan deze avond Bobby’s cocktails maken, 4 stuks in totaal, en je kunt hier bij zijn door een cocktailpakket te bestellen via de webshop.

Een cocktailpakket is compleet verzorgd, je dient alleen zelf voor ijsklontjes te zorgen. De rest is aanwezig in het pakket 🙂 (plus wat leuke Bobby’s extraatjes…) Een cocktailpakket is goed voor 1 persoon, en kost € 32,50 per stuk – online bestellen >>