MALFY! Gin con Limone

Ciao!

Nieuw binnen bij DH17 is de Malfy Gin uit Italië. Een mooie en heel betaalbare gin, nog behoorlijk exclusief verkrijgbaar (volgens mij zijn wij de enigen in Zuid-Nederland die ‘m hebben staan…) en bijzonder van smaak! Malfy gin heeft een herkomst-classificering: G.Q.D.I. wat staat voor ‘Gin di Qualità Distillato in Italiana’. Dit is een garantie dat de gin uit dit gebied komt en voldoet aan strenge kwaliteit eisen.

Malfy Gin wordt gemaakt in Moncalieri, een klein dorpje net buiten Torino. Deze regio staat bekend om zijn fantastische wijnen en sterke dranken. Het bedrijf wordt gerund door de familie Vergnano, vader Carlo, moeder Piero en de kinderen Valter en Rita.

Wat Malfy Gin anders maakt dan andere gin’s is zijn gebruik van citroenen. Italië staat bekend om zijn mooie citrusvruchten, waarbij vooral de citroenen altijd erg populair zijn, denk maar aan Limoncello! Malfy gebruikt citroenen uit het kustgebied (Amalfi), en ook een deel komt uit Sicilië. Deze geven de gin zijn bijzonder smaakvolle karakter.

Natuurlijk wordt er ook jeneverbes gebruikt om de gin te maken, dat is tenslotte verplicht. Malfi gebruikt Italiaanse jeneverbessen, citroenen dus zoals hierboven al beschreven, maar ook koriander, angelica-wortel en cassia bast in zijn destillaat. Dit maakt de gin verrassend fris, zacht en lekker. Probeer ‘m zelf!

Malfy Gin kun je het beste drinken in de mix met tonic, Fever-Tree Indian Tonic, en een zest van citroen. Omdat de schil van een citroen nu eenmaal meer de frisse tonen van de citroen benadrukt, en bij een schijfje citroen ook het sap in je G&T komt, wat ‘m iets bitterder kan maken…

  • Vul een Copa of Longdrinkglas helemaal met ijs
  • Voeg 50ml. Malfy Gin toe
  • Top het glas af met de tonic
  • De citroenzest als laatste toevoegen en…
  • Genieten maar!!

Malfy Gin is vanaf nu te koop bij DH17 Dranken Speciaalzaak in Bergen op Zoom, én online te bestellen voor € 21,99 per fles.