Malfy Rosa gin – NIEUW!

MALFY GIN SERIE COMPLEET MET KOMST GIN ROSA!

Al sinds de komst van de eerste gin van Malfy, de Malfy con Limone (juli 2017) zijn wij fan. Grote fans zelfs! Malfy Gin wordt gemaakt in Moncalieri, een klein dorpje net buiten Torino. Deze regio staat bekend om zijn fantastische wijnen en sterke dranken. Het bedrijf wordt gerund door de familie Vergnano, vader Carlo, moeder Piero en de kinderen Valter en Rita. Malfy gin heeft een herkomst-classificering: G.Q.D.I. wat staat voor ‘Gin di Qualità Distillato in Italiana’. Dit is een garantie dat de gin uit dit gebied komt en voldoet aan strenge kwaliteit eisen.

Malfy kwam in de zomer van 2017 met zijn Gin con Limone en dat werd meteen een grote hit! Italië staat bekend om zijn mooie citrusvruchten, waarbij vooral de citroenen altijd erg populair zijn, denk maar aan Limoncello! Malfy gebruikt citroenen uit het kustgebied (Amalfi), en ook een deel komt uit Sicilië. Deze geven de gin zijn bijzonder smaakvolle karakter.

Natuurlijk wordt er ook jeneverbes gebruikt om de gin te maken, dat is tenslotte verplicht. Malfi gebruikt Italiaanse jeneverbessen, citroenen dus zoals hierboven al beschreven, maar ook koriander, angelica-wortel en cassia bast in zijn destillaat. Dit maakt de gin verrassend fris, zacht en lekker!

In het najaar van 2017 volgde de Malfy Originale, de citroeninfusie werd bij deze gin beperkt en er werd gekozen voor een klassieke droge afwerking. Er wordt gebruik gemaakt van de meer klassieke ginbotanicals bij de Malfy Gin Originale, en dat proef je. Klassieke tonen van jeneverbes en kardemom, maar ook een vleugje kaneel en citrus.

Begin 2018 volgde vervolgens de prachtige Malfy con Arancia! Een gin gemaakt van Siciliaanse bloedsinaasappels en Italiaanse jeneverbes. In combinatie met citroenschillen en andere botanicals zorgt dat voor een prachtige zoet-bittere gin met een mooie rode kleur! Binnen no-time de meest verkochte gin in onze winkel, en dat snappen we maar al te goed 🙂

GIN ROSA – NIEUWSTE AANWINST!

En vanaf deze week is daar dan eindelijk de lang-verwachte Gin Rosa! Rosa is het Italiaanse woord voor roze, en dat is deze gin 🙂 Malfy Gin Rosa is een gin met Siciliaanse grapefruit, waar ook een klein beetje rabarber aan toe is gevoegd voor een unieke smaakbeleving. Uiteraard ook hier weer het gebruik van Italiaanse jeneverbes en citrus, samen met de kenmerkende Malfy botanicals. Een pure en natuurlijk vervaardigde roze gin dus, met de prachtige invloed van roze grapefruit, en de duidelijk aanwezigheid van de jeneverbes. Een werkelijk prachtige gin die vanaf morgen (29/6/2018) verkrijgbaar zal zijn bij DH17! Kom ‘m snel proeven en wordt verliefd op deze nieuwste Malfy-aanwinst…

MALFY GIN, NU TE KOOP BIJ DH17 & WEBSHOP!!

U kunt alle vier Malfy gin-varianten kopen bij DH17 Dranken Speciaalzaak. De gin’s zijn te koop voor € 24,99 per fles.

Natuurlijk kunt u de gin’s ook online bestellen: (klik op link)

… wist u trouwens dat Malfy gin een van de snelst groeiende gin-merken ter wereld is momenteel? Verkrijgbaar in meer dan 50 landen inmiddels!

… wist u ook dat Malfy gin gezien wordt als het merk dat de gin-wereld op zijn kop zet? Best gaaf 😉