MCIII – bijzondere & innovatieve Champagne van Moët & Chandon

Moët & Chandon lanceerde de MCIII al in 2016, toen nog heel gelimiteerd maar inmiddels heeft deze bijzondere Champagne zijn weg gevonden naar enkele speciaalzaken in Nederland, gelukkig maar!! MCIII is een champagne gemaakt volgens een innovatief en ongeëvenaard concept. De naam verwijst naar het drieluik van de assemblage, drie vintages die individueel gerijpt zijn in drie verschillende omgevingen: metaal, hout en glas. Het resultaat is een prachtige, luxe wijn. Een gedurfde creatie. Een champagne voor het 3e millenium.
#moetmoment #MCIII

MCIII is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het huis. Het is de ultieme expressie van de savoir-faire zoals deze in de afgelopen eeuwen is verfijnd en vervolmaakt. MCIII is een trilogie gebaseerd op perfect gebalanceerde diversiteit. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Champagne is er kwaliteit geassembleerd uit meerdere vintages; elegante vintages gerijpt op roestvrijstalen vaten en eiken vaten, gecombineerd met rijpere vintages die sur lie gerijpt hebben in glazen flessen. De vintages zijn erop geselecteerd om elkaar aan te vullen, zo creëert Moët & Chandon een champagne met een perfecte balans, harmonie en complexiteit.

Het eerste universum van MCIII (37-40%) is dat van metaal: de beste chardonnay en pinot noir uit 2003 zijn gerijpt in roestvrijstalen vaten en geven MCIII een aantrekkelijke fruitigheid en rijk, zomers, gevoel.

Het tweede universum van MCIII (37-40%) is dat van hout: een blend van Grand Vintages uit 1998, 2000 en 2002, allen deels gerijpt in eikenhouten vaten. Zij geven de champagne verdieping, verfijning, een rijpere fruitigheid en een gevoel van verdere ontwikkeling.

Het derde universum van MCIII (20-25%) is dat van glas: Grand Vintage Collection champagnes uit 1993, 1998 en 1999, gerijpt op fles, completeren de assemblage met meer geroosterde tonen en levendige diepgang.

MCIII is een gedurfd statement van het huis, een wijn voor ultiem plezier. Een baanbrekende interpretatie van een multi-vintage champagne, ongeëvenaard qua aanpak! De fles wordt geleverd in een luxe geschenkkist met opdruk, en kost € 349,99 per fles. De MCIII is maar zéér beperkt verkrijgbaar. Een fles bestellen? Dat kan! Mail ons en wij regelen de rest… 😉

1392-2146-max640