Ga naar de inhoud

Nieuwe House of McCallum Vintages!

De House of McCallum is een soort van whiskysprookje, waarbij alle ingrediënten hebben geleid tot een hele speciale speler op de Schotse whiskymarkt… Speciaal voor de hoofdrol speler, Anthony McCallum, en de bijrollen die wij, de verwende whisky drinkers, mogen spelen!

Wat heeft geleid tot de oprichting en de vliegende start van dit House, zijn een samenloop van omstandigheden die ervoor zorgden dat alle stukjes op zijn plaats vielen, en wij daardoor nu kunnen genieten van excellente Schotse maltwisky’s, met een eigen identiteit en super hoge kwaliteit;

– – –

Anthony McCallum is geboren als telg van een westelijke Schotse Clan van McCallum’s. Deze Clan was in de 17e eeuw belangrijk bij het samenvoegen van de Picten en de Schotten, om zo de Engelsen het hoofd te kunnen bieden. Momenteel is Anthony de derde generatie van whisky handelaren. Opa McCallum was in Glasgow al een fervente whisky blender.

Anthony heeft meerdere familieleden die in de kunst-wereld van Schotland een prominente plaats innemen. Daarom heeft hij sinds de start van House of McCallum in 2019 twee verschillende ranges ontwikkeld; de “Art Collection” en de “Vintage Collection”

De “Art Collection” is een collectie blended whisky’s met een hoog malt gehalte. Het gaat dan vaak om verschillende batches blended whisky die na blending nog 2 jaar verder rijpen op specifieke vaten. De serie bestaat uit McPink (Portvaten) McElegance (vriendelijke sherry-uitvoering), McWarrior (stevig en kruidige sherry variant), Mc of the Isles (rook met beetje Peat) en de McPeat (Stevige turf uitvoering). Al deze uitvoeringen zijn opgeleukt met etiketten met impressies van Schotse artiesten, waarvan dus enkelen familieleden van Anthony McCallum zijn. The House of McCallum! Inmiddels zijn er al meerdere uitgaven van de Art Collection.

De “Vintage Collection” is een range van hoogwaardige single malt whisky’s die Anthony, door zijn grote netwerk van whisky mensen die er toe doen, kon verkrijgen. Zijn netwerk is zo groot omdat hij al ruim 25 jaar in de whisky wereld zijn sporen verdiend heeft. Hij heeft bij Hart Brothers, Ian MacLeod, Glengoyne Distillery en Tamdhu Distillery gewerkt en indruk gemaakt! Dit is de reden dat hij bij whisky producenten een graag gezien gast is, en de juweeltjes uit de warehouses aangeboden krijgt.

Daarnaast heeft hij een groot netwerk van Franse wijnboeren op de mooiste Domaines of Chateaux waar hij uit kan putten. Om de beste wijnvaten te kopen om zijn zorgvuldig gekozen whiskyvaten op te laten rijpen. Anthony heeft namelijk een antipathie tegen vaten-leveranciers die gemerkt hebben dat de whisky industrie een grotere afzet heeft dan de sherry industrie. Wat impliceert dat de sherry vaten die aangeboden worden, vaak geen volkomen sherry vaten zijn waar de sherry lang gerijpt heeft. Er wordt namelijk veel minder sherry verkocht dan dat er sherry vaten voor de whisky gevraagd wordt!

Daarom is een onderdeel van de Vintage Collection genaamd “The Auld Alliance”. Dit was het eeuwenlange verbond tussen Frankrijk en Schotland, gesloten om gezamenlijk Engeland buiten hun grenzen te houden!

In het geval van The House of McCallum staat het voor de samenwerking van Frankrijk en Schotland in de vorm van het rijpen van de beste Schotse whisky in de beste Franse wijn vaten!

De beste wijnhuizen waren altijd in staat om het (dure) beste hout te gebruiken voor hun gewenste wijn vaten. Daarin werden de beste wijnen langdurig gerijpt in deze exceptionele vaten. Het gaat hier om de beste wijnhuizen van de Bordeaux, van de Bourgogne, en de andere mooie wijnstreken die Frankrijk rijk is. Anthony wilde niet “zomaar” wijnvaten om te gebruiken! Voor zijn whisky wilde hij de beste (hout) vaten, waar de beste wijn had gerijpt, om zijn hoogwaardige whisky te laten rijpen. Totdat het eindproduct van topklasse kwaliteit is!

Dus waarom verkopen wij graag whisky van The House of McCallum:

“Anthony heeft door jaren hard werken in de whisky industrie een netwerk van whisky mensen en wijn-makers opgebouwd waar hij nu op kan bouwen om hem de echte pareltjes te leveren waar hij zijn geweldige whisky’s van kan maken!”

De whisky's;

  • ARDMORE 12 YEARS OLD SMALL BATCH VINTAGE

Deze whisky werd gedistilleerd op 10 april 2006 en gebotteld in november 2018. Er zijn in totaal 1843 flessen gebotteld welke zijn  gekomen uit vatnummers 125 t/m 129 (ex-bourbon casks)

€ 65,- P/FLES [online bestellen]

– – –

  • CAOL ILA 10 YEARS OLD SMALL BATCH VINTAGE

Deze whisky werd gedistilleerd op 8 december 201o en gebotteld in september 2021. Er zijn in totaal 1140 flessen gebotteld welke zijn  gekomen uit vatnummers 3425 t/m 3427 (ex-bourbon casks)

€ 87,50 P/FLES [online bestellen]

– – –

LINKWOOD 11 YEARS OLD MONTHELIE FINISH

Deze whisky werd gedistilleerd op 29 oktober 2019 en gebotteld in september 2021. Er zijn in totaal 1134 flessen gebotteld welke zijn  gekomen uit vatnummers 314125 t/m 314127, Ex-bourboncasks. De whisky kreeg na afloop een finish op ex-Monthelie bourgogne wijnvaten!

€ 82,99 P/FLES [online bestellen]

– – –

GLENROTHES 14 YEARS OLD TAWNY PORT FINISH

Deze whisky werd gedistilleerd op 7 februari 2007 en gebotteld in september 2021. Er zijn in totaal 666 flessen gebotteld welke zijn  gekomen uit de vaten 5081 & 5082, ex-bourboncasks. De whisky kreeg na afloop een finish op ex-Tawny Portvaten!

€ 127,99 P/FLES [online bestellen]

– – –

BENRINNES 13 YEARS OLD BEAUNE 1ER CRU FINISH

Deze whisky werd gedistilleerd op 11 december 2007 en gebotteld in september 2021. Er zijn in totaal 636 flessen gebotteld welke zijn gekomen uit de vaten 312130 t/m 312132, ex-bourboncasks. De whisky kreeg na afloop een finish op ex-Beaune 1er Cru rode wijnvaten!

€ 100,- P/FLES [online bestellen]

– – –

GLEN GARIOCH 10 YEARS OLD POMEROL BORDEAUX CASK

Deze whisky werd gedistilleerd op 27 mei 2011 en gebotteld in september 2021. Er zijn in totaal 636 flessen gebotteld welke zijn gekomen uit de vaten 5087 t/m 5089, ex-bourboncasks. De whisky kreeg na afloop een finish op ex-Pomerol Bordeaux wijnvaten!

€ 100,- P/FLES [online bestellen]