NOLET’S Reserve Gin, bijzonder & exclusief

Nolet’s Dry Gin The Reserve is een exclusieve gin die wordt gemaakt in Schiedam bij de welbekende Nolet distilleerderij. Tegenwoordig is de Nolet-distilleerderij, gesticht in 1691 in Schiedam, de oudste distilleerderij van Nederland, die nog steeds in handen is van de stichtende familie! Een bewijs van de kracht van het gezin en hun passie voor distilleren. Deze gin is een persoonlijke creatie van Carolus Nolet Sr., de 10e generatie distilleerderij eigenaar.

“Een gin voor speciale momenten in het leven. Om het echte vakmanschap achter ’s werelds eerste limited edition gin echt te waarderen, nodigt Carolus je uit om het langzaam te proeven, in je eigen omgeving, met je beste vrienden.”

Een speciaal geselecteerde Batch met extra toevoeging van onder andere saffraan en verbana. Kleine productie, gebotteld in met de hand genummerde flessen en gepresenteerd in een prachtige giftbox.

De basis van deze gin wordt gedistilleerd met geselecteerde gin-botanicals met behulp van kleine koperen potstills. De kostbare botanicals saffraan en verbena worden samen met vele andere botanicals individueel gedistilleerd of gemacereerd om de hoogste concentratie en zuiverheid van natuurlijke aroma’s en smaken te verkrijgen. De gin-basis en de plantenextracten worden vervolgens gehuwd en mogen rusten om een perfecte balans tussen aroma’s en smaken te bereiken. Om de hoogste kwaliteitsnormen te handhaven, keurt Carolus Sr. de gin goed voordat deze wordt gebotteld. Na controle wordt de gin gebotteld op 52,3% alc.

NOLET’S Reserve Gin kost € 699,-

[bestellen]

Schermafbeelding 2018-06-30 om 12.44.40.png