Ga naar de inhoud

Onze Top 5 Gin’s van 2019!

Gin & Tonic; misschien wel de beste mix ooit gemaakt?! Gin is hot! Gin is in en dat merk je overal! Deze sterke drank heeft wereldwijd een flinke opmars gemaakt en is voorál heerlijk in een mooie Gin & Tonic… ‘Summer in a Glass’

Vaak wordt ons gevraagd wat nu de beste gin is. Of welke gin wij zelf het lekkerst vinden. Op beiden is het antwoord niet heel makkelijk, want er zijn er zoveel, en er zijn ook zo veel hele mooie en bijzondere gin’s! Wat onze favorieten zijn voor de zomer van 2019 zijn de volgende 5 gin’s:

(dit betekent niet dat we andere gin’s minder lekker of goed vinden… de keuze is gemaakt o.b.v. prijs, favorieten van Elise en Johan en tijd van het jaar. In willekeurige volgorde!)

1. BRECON GIN (WALES)

Brecon Gin wordt gedistilleert met botanicals afkomstig uit alle uithoeken van de wereld en met water uit Nationaal Park Brecon Beacons in Wales. Brecon Gin wordt gemaakt door dezelfde mensen die ook Penderyn whisky maken…

Johan is er onlangs geweest (hierover later meer!) en was meteen enorm enthousiast over deze mooie gin. Het karakter van de Penderyn distillery is fruitig en licht bloemig, heel elegant en stijlvol. De gin drink je het beste met een premium Indian tonic, en garneer je klassiek met een citroenzeste. Heer-lijk!

€ 25,- per fles [online bestellen]

2. NOLET SILVER DRY GIN (NEDERLAND) 

Elise’s favoriete gin uit Nederland… Gemaakt bij Ketel 1 in Schiedam, met tonen van framboos, rozen en perzik. Zachte smaken, maar door zijn hoge(re) alcoholpercentage alsnog heel vol van smaak. Onwijs lekker op zomerse dagen, combineert het beste met een neutrale tonic als Franklin & Sons Indian Tonic of Fever-Tree Indian Tonic.

€ 43,99 p/fles [online bestellen]

3. MALFY GIN (ITALIË)

Malfy gin is onze meest-verkochte gin uit het hele assortiment. Populair vanwege zijn prijs én vanwege de duidelijke smaken van de gin. Geen enorm complexe gin, wel een heel smaakvolle! Verkrijgbaar in 4 varianten:

  • Malfy con Limone (citroen)
  • Malfy Originale (neutrale, klassieke gin)
  • Malfy con Arancia (bloedsinaasappel)
  • Malfy Rosa (grapefruit)

verkrijgbaar in verschillende geschenkverpakkingen ook sinds deze week, leuk om te geven of te krijgen!!

€ 24,99 p/fles [online bestellen]

4. KI NO BI GIN (JAPAN)

De vraag naar Japanse gin’s is momenteel groot. Onze favoriet; Ki No Bi! 
KI NO BI (‘De schoonheid van de seizoenen’) is gemaakt in een herkenbare droge stijl maar met een duidelijk Japans accent. KI NO BI Gin is gemaakt met Japanse planten zoals gele yuzu uit het noorden van Kyoto, hinoki-houtsnippers (Japanse cipres), bamboe, gyokuro-thee uit de regio Uji en groene sanshō-bessen (Japanse peper) 

€ 45,99 p/fles [online bestellen] (Ook in leuke giftpack met 3*20cl. Ki No Bi gin’s!)

5. SIR EDMOND GIN (NEDERLAND)

De absolute favoriet van Johan van dit moment! Een gin uit Amsterdam, geïnfuseerd met vanille. Mix ‘m met tonic voor een subtiele hint van vanille, en garneer zoals je zelf wilt!

Sir Edmond wordt gemaakt met uitsluitend de allerbeste Vanille op de wereld; Bourbon-vanille. Daarom extreem smaakvol en zacht van smaak. Door te variëren met garnering kun je een heel scala aan bijzondere smaken creëren, vraag naar de brochure van deze prachtige gin als je in de winkel bent!

€ 45,- p/fles [online bestellen]

Sir Edmond Gin