Port Ellen 40 years Old – 9 Rogue Casks

“Sommige vaten zijn gewoon anders. Hier bij Port Ellen prijzen we deze ‘rogue’ vaten. Ze zijn een inspiratie voor een distilleerderij die altijd zijn eigen hart heeft gevolgd, in plaats van de regels. Toen onze meester-distilleerder 9 van deze vaten uit 1979 ontdekte, zag hij een opwindende kans om iets speciaals te creëren.”

Deze 40 jaar oude Port Ellen is op meesterlijke wijze vervaardigd uit negen “malafide” vaten, die door de meester-distilleerder werden ontdekt en in 1979 allemaal zijn gevuld. Deze vaten produceerden samen slechts 1380 flessen, waarmee dit de oudste en meest beperkte Port Ellen is die ooit is uitgebracht (voor het publiek)

De oudste en meest gelimiteerde release van Islay’s Port Ellen – allemaal gemaakt met vloeistof uit de originele voorraad van de iconische distilleerderij voorafgaand aan de sluiting in 1983 – deze 40-jarige single malt Scotch is gemaakt met slechts negen vaten uit 1979. Beperkt tot slechts 1.380 flessen, deze editie is gebotteld op een natuurlijke vatsterkte van 50,9% alcohol zonder kunstmatige kleurstoffen. Nu de distilleerderij in 2021 wordt heropend, is deze limited edition een zeldzame vondst die door whiskyliefhebbers over de hele wereld wordt vereerd.

De Port Ellen 40 years Old – 9 Rogue Casks is verkrijgbaar vanaf begin Mei voor € 7500,- en is zéér beperkt leverbaar. Email ons bij interesse; info@dh17.nl

Officiële proefnotities:

  • Neus: Delicaat, grasachtig, licht kruidig, verbrande mandarijn-schil, zeer milde rook, opent een beetje met toevoeging van water. Crème karamel, gebrande koffie, compote van rood fruit, rijpe perzikhuid.
  • Smaak: Veel meer uitgesproken! Vreugdevuur-rook, pijptabak, leer, houtkruiden.
  • Finish: Lang, mooie rookafwerking, vol en kruidig