Meteen naar de inhoud

Prizefight Irish Whiskey

Prizefight is het geesteskind van Flor Prendergrast bij Malones Whiskey Company, een whisky-liefhebber die het plan had om in te breken op de Ierse whiskey-markt met een fascinerende nieuwe ‘twist‘ aan een gewaardeerde nationale drank. Met het gebruik van drievoudig gedistilleerde Ierse whisky van de West Cork Distillers in Ierland, is Prendergrast vervolgens een partnerschap aangegaan met Tamworth Distilling in New Hampshire om een speciale finishing touch toe te voegen. Steven Grasse van Tamworth zorgde voor toegang tot Amerikaanse rye-whiskyvaten uit zijn eigen distilleerderij en creëerde een whisky met een intercontinentaal tintje.

De samenwerking wordt opnieuw vormgegeven in de branding van de whisky als een visuele weergave van het ouderwetse boksen, zowel op het etiket als in alle promotiemedia. Dit is om hulde te brengen aan de traditie van Ierse immigranten die succes vinden als strijders en showmannen in Amerika. De Prizefighter-fles toont de epische strijd tussen John Morrissey en Yankee Sullivan, die plaatsvond in 1853 in New York.

PROEFNOTITIES:

  • Neus: licht en delicaat met vanille, stem gember, groene appels, munt, zaagsel en limoenschil
  • Smaak: fris en licht fruitig met limoen room, vanille, gember, eiken, appels en wat kruiden
  • Finish: vers fruit en lichte kruiden

De Prizefight Irish Whiskey is gebotteld op 43% alc. en wordt geleverd in een stoere giftbox. Ierse malt-whiskey gefinisht in Amerikaanse ex-rye vaten, wat een unieke whiskey tot stand heeft gebracht! Vanaf nu te koop bij DH17 voor € 43,99 per fles [online bestellen]

Natuurlijk mag u de whiskey eerst even komen proeven in de winkel indien gewenst 🙂