Solar Gin, proef de zon in je glas!

Rood, geel en oranje: de kleurrijke en exotische fles van Solar Gin neemt je meteen mee naar de zomer! En wanneer je de gin uitschenkt, heb je het gevoel dat je net de zon in je glas gegoten hebt… Wel, guess what: in deze unieke Belgisch-Nederlandse gin zitten wel degelijk zonnestralen 🙂 Solar Gin is de allereerste gin die rechtstreeks op zonnewarmte werd gestookt. Een bijzonder verhaal, waar we graag meer over wilden weten natuurlijk. Ontdek samen met ons de duurzaamste gin van de wereld!

CAFÉPRAAT MET EEN DUURZAAM RESULTAAT

Het begon allemaal in 2017, aan een cafétoog. “Wat als je een gin op ambachtelijke wijze kon destilleren met rechtstreekse zonnewarmte?” Kevin van de Merlen stelde de vraag aan zijn vrienden, en de radartjes in zijn hoofd begonnen meteen te draaien. Als R&D-manager had hij meteen een nieuwe uitdaging beet. Twee jaar en heel wat ontwikkelingsuren later is het niet langer een what if-verhaal: Solar Gin is officieel op de markt.

“Als je ambachtelijk gin wilt destilleren, verbruik je al snel heel wat energie. Denk maar aan verwarming, evaporatie, condensatie en koeling. Als je dan weet dat er in België vlotjes 30 à 40 miljoen liter aan geestrijke drank wordt verkocht, dan besef je dat het op vlak van duurzaamheid écht wel beter kan”, legt Kevin uit. 

Hoe Kevin dan zijn eigen Solar Gin maakt? Zonder té technisch te worden, heeft hij een ketel ontwikkeld die zonne-energie veilig en rechtstreeks omzet in warmte. Het apparaat kan tot wel 65% van de warmte die de zon uitstraalt vastleggen. Indrukwekkend weetje: dit is drie (!) keer meer dan het beste zonnepaneel op de markt. Safe to say dat Solar Gin een absolute pionier is.

FRUITIG, KRUIDIG EN DUURZAAM: DE PERFECTE SMAAKMIX

Allemaal goed en wel, maar is Solar Gin dan ook lekker? Absoluut!! Kevin verving de typische gin botanicals door florale en citrustoetsen. Een snuifje citroen, een hint van sinaasappel: in de neus droom je meteen weg naar warmere zomerdagen. Toch is Solar Gin ook kruidig: de smaak evolueert van koriander naar kardemom. Maar wat ons vooral opvalt, is de zachte smaak van deze gin. Wij proeven letterlijk de zon, en dat is alleen maar logisch: de zonnedestillatie zorgt voor een minder wrange smaakontwikkeling.

Solar Gin is bij DH17 te koop voor € 40,- per fles. Proef ‘m zelf en ervaar hoe de zomer proeft… [online bestellen]