Starward Single Barrel - exclusief voor Nederland!

"Starward Single Barrels zijn een speciale, eenmalige weergave van alle kenmerken die Starward uniek maken. Van Australische wijnvatrijping, eikenselectie en ons reactieve klimaat, het is een enkele vatuitdrukking van onze Australische whisky."

Speciaal voor Nederland heeft de importeur van Starward zo’n Single Barrel mogen selecteren, en deze is vanaf nu verkrijgbaar! Zeer beperkt, er zijn in totaal slechts 240 flessen gebotteld uit dit vat. Deze whisky werd gedistilleerd in Augustus 2016 en gebotteld in Februari 2021, op 56,2% alc. Deze whisky werd eerst gerijpt in een vers rode wijnvat uit de beroemde Barossa-vallei en kreeg daarna een finish in een verkoold Frans eikenhouten vat. (#10611) 

Deze Starward Single Barrel #10611 (exclusief voor Nederland) kost € 79,99 per fles en is zeer beperkt verkrijgbaar! Je koopt ‘m in de winkel, in onze webshop óf je kunt ‘m bestellen om zelf te proeven bij F.D. Roosevelt Whiskybar & Club!! 

Starward; een heerlijke Australische whisky!

De oorsprong van onze whisky is verankerd in een compromisloze benadering van smaakontwikkeling. Daarom gebruiken we rode wijnvaten uit de beroemde wijnregio’s van Australië om onze whisky te rijpen. Als de Barossa Valley in je achtertuin is, gebruik je die vaten! We kopen al onze whisky-ingrediënten binnen een dag rijden van onze distilleerderij. Dan, in het enorm gevarieerde weer in Melbourne, krijgt onze whisky zijn kenmerkende fruitige, heerlijke smaak in slechts drie korte jaren. We noemen dit elementaire rijping en daarom konden we onze whisky nergens anders maken.

Een enorme hoeveelheid smaak en alle kleur in Starward komt van onze rode wijnvaten. We gebruiken meestal shiraz-, cabernet- en pinot noir-vaten die 4 tot 7 jaar hebben doorgebracht in enkele van de beste wijnmakerijen van Australië. Om het smaakprofiel van verse rode wijn te behouden, kunnen we deze vaten binnen enkele uren na het leegmaken uit de nabijgelegen Yarra-vallei en Barossa-vallei halen. Daarna worden ze licht verkoold of gestoomd. Vaak zijn de vaten nog nat van de wijn wanneer we ze vullen, waardoor onze whisky zijn gedurfde, fruitige smaak krijgt.