Ga naar de inhoud

Talisker 41yo. Bodega Series

Talisker lanceerde deze week een nieuwe 41 jaar oude whisky, gedistilleerd in 1978. Het is de tweede release in de Bodega Series, nadat vorig jaar al een 40-jarige editie op de markt verscheen.

Van de nieuwe Talisker 41yo. Bodega Series komen wereldwijd 2.000 flessen beschikbaar. De whisky werd gebotteld op een sterkte van 50,7% alc.

De Talisker Bodega Series is in het leven geroepen om de invloed te laten zien van een sherryvat-finish. De tweede release in deze trilogie is gefinisht in Manzanilla sherryvaten van Delgado Zuleta, de oudste sherryproducent uit de beroemde Sherry Driehoek.

Craig Wilson, master blender van Talisker, werkte samen met de sherrymeesters van Delgado Zuleta aan de nieuwe 41-jarige Talisker. De sherryexperts selecteerden zes vaten om te gebruiken voor de finish, elk meer dan honderd jaar oud.

Het resultaat is volgens de distilleerderij een ‘opvallend rijke whisky, met zoete blanke rozijnen en sinaasappelschil, sandelhout en ziltige zeelucht’. De smaak ‘biedt een fijne balans tussen zoet en rokerig’.

PROEFNOTITIES:

Neus: mild, droog en maritiem met gekaramelliseerde appel, zacht fruit en een vleugje rook

Smaak: zoete fudge met ziltigheid, peper, rook en hartige invloeden

Afdronk: lang, stevig, peperig en rokerig

De Talisker 41yo. is vanaf nu te koop bij DH17 in luxe verpakking voor € 3250,- per fles, zo lang de voorraad strekt (online bestellen)