Meteen naar de inhoud

Talisker 43 Year Old Xpedition

Talisker 43 Year Old is de eerste release in de Xpedition Oak-serie van de distilleerderij: een verzameling van enkele van de zeldzaamste en oudste Talisker single malts. Meer dan vier decennia gerijpt in Amerikaans eiken hogsheads en gebotteld op een natuurlijke vatsterkte van 50% alc. Deze release is een echt zeldzame single malt – gelimiteerd tot slechts 1.830 flessen uit een selectie van slechts tien vaten. De whisky wordt gepresenteerd in een mooie fles en gehuisvest in een ingewikkeld vervaardigde houten kist.

Gevormd door de natuurlijke elementen van het ruige Isle of Skye, viert Talisker’s Xpedition Oak-serie het maken van wilde whisky op zijn best.
Met deze release heeft de distilleerderij een uitzonderlijke oude whisky gecreëerd die het kenmerkende peperige zeezout en het rokerige zoete karakter behoudt waar Talisker zo geliefd om is. Uniek is dat de whisky is afgewerkt in vaten gemaakt van duigen die de Atlantische Oceaan hebben doorkruist op een epische reis van 3264 mijl door de Britse avonturier James Aiken, en elke fles van deze zeldzame whisky wordt vergezeld door een stuk van een van deze zelfde duigen.

Zachte kruiden leiden in de neus, met een heerlijke toon van gestoofde appel en een vleugje aromatische rokerige was, gevolgd door complexe lagen gelakt hout en verse zeespray. De whisky is zacht en levendig, met een rijke intensiteit en een zachte samentrekking van de warmte van zoete chilipeper die het gehemelte omhult met een aanhoudende afdronk. Dit is een spectaculaire weergave van de rijke geschiedenis van het maken van whisky op het eiland Skye, waarvan u kunt genieten waar uw ‘staycation’ u deze zomer ook brengt!

Deze whisky is zéér gelimiteerd verkrijgbaar, en kost € 4199,-