Teeling Cocktails!

Het beste van 2 werelden... whiskey & cocktails!

In de afgelopen periode hebben we de Teeling Small Batch Irish Whiskey en zijn vele mogelijkheden verder verkend, met onder andere een online workshop Teeling cocktails!

We hebben 4 verschillende stijlen cocktails gemaakt met de Teeling Small Batch, de whisky natuurlijk ook puur geproefd en kregen van Global Brand Ambassador Robert Caldwell allerlei tips en informatie om whiskey ook eens op een andere manier te drinken 🙂  Het was een leerzame en ook vooral heel lekkere en gezellige avond! 

De gehele avond werd live gestreamd vanuit ons nieuwe proeflokaal, en professioneel in beeld gebracht door Gijs Proost.  Hiervan hebben we kleine instructie-filmpjes per cocktail gemaakt zodat je de cocktails ook thuis heel gemakkelijk (nog) eens kunt maken! Hierbij de recepten én de bijbehorende instructiefilmpjes: 

Cocktail Nr.1; Caramel Cold Brew

Het recept van de Caramel Cold Brew is als volgt:

  • 40 ml. Teeling Small Batch Whiskey
  • 20 ml. Sterke koffie / Espresso
  • 10 ml. Caramel / Bruine suiker siroop
  • (optioneel 30 ml. Stout / Porter bier)

 

De bruine suiker/caramel siroop kun je heel gemakkelijk zelf thuis maken door 50% bruine suiker en 50% heet water te mengen. Dit laat je afkoelen en je hebt je eigen ‘homemade’ siroop! Wij gebruiken in de video de caramel-siroop van Monin welke je (o.a.) kunt kopen bij groothandels en koffie-zaken. Of bij ons natuurlijk 🙂

Deze cocktail serveer je in een mooie coupe zoals in het filmpje bijv. Door het shaken krijg je een mooie schuimlaag, hierop kun je 3 koffieboontjes leggen ter garnering. De cocktail is een variant op de welbekende Espresso Martini, met een mooie caramel-twist!  

Cocktail Nr. 2; Teeling Whiskey Sour

Het recept van de Whiskey Sour is als volgt:

  • 60 ml. Teeling Small Batch Whiskey
  • 30 ml. Citroensap (vers)
  • 15 ml. Suikersiroop
  • 1/2 Eiwit
  • garneren met schijfje citroen

 

Ook de suikersiroop kun je heel gemakkelijk zelf thuis maken door 50% suiker te mengen met 50% heet water. Je kunt ‘m ook kopen van diverse siroop-merken die uiteraard bij ons te koop zijn!

Een Whiskey Sour kun je maken met élke whisky, dus probeer ‘m ook eens met een andere whisky uit je whisky-kast te maken en ontdek de vele mogelijkheden 🙂 Een whiskey sour is altijd een goed idee, en het allerlekkerst op warme(re) zonnige dagen! 

Cocktail Nr. 3; Apple of my Eye

Deze cocktail is fruitig, zacht-zoet en heel makkelijk zelf te maken! Het recept is als volgt:

  • 40 ml. Teeling Small Batch Whiskey
  • 90 ml. Troebele appelsap 
  • 20 ml. Honingsiroop
  • Garneren met schijfjes appel en/of kaneelstokje

 

Ook de honingsiroop kun je heel gemakkelijk zelf thuis maken door 50% honing te mengen met 50% heet water. 

Deze cocktail kun je ook serveren in een mooi longdrink-glas of een “tumbler”  met crushed ijs… Heerlijk! Garneren kan met schijfjes appel en een stokje kaneel. 

Cocktail Nr. 4; New (market) Fashioned

Teelings variant op de welbekende Old Fashioned! Een prachtige cocktail waarin de whiskey supergoed tot zijn recht komt. Je maakt ‘m heel gemakkelijk zelf thuis, het recept is als volgt:

  • 50 ml. Teeling Small Batch Whiskey
  • 10 ml. Spiced Rum 
  • 10 ml. Honingsiroop
  • Garneren met sinaasappelzeste

 

Deze variant op de Old Fashioned kun je ontzettend veel maa ‘spelen’ Gebruik bijv. pure chocolade schaafsel als garnering, gebruik Angostura Aromatic Bitter in plaats van de Spiced Rum als je de cocktail iets kruidiger wilt hebben, experimenteer met je siroop door hier bijv. kruidnagel aan toe te voegen of andere kruiden … mogelijkheden genoeg!