Teeling Revival V – 12 years old

De Teeling Whisky Co. is trots om de vijfde en laatste botteling van “The Revival”, een gelimiteerde, herdenkingsmunten Single Malt, te onthullen. The Revival Volume V is een de laatste toevoeging aan The Revival Series, die oorspronkelijk werd gemaakt om de opening van de Teeling Whiskey Distilleerderij te vieren, en daarmee de wederopstanding van de traditie van distilleren in Dublin.

De laatste botteling van The Revival gaat vooraf aan de lancering van de eerste nieuwe gedestilleerde whisky van Teeling welke later dit jaar uit zal komen! De Teeling Single Pot Still Irish whiskey, volledig gedistilleerd in de Teeling Whisky Distilleerderij in de Newmarket van Dublin.

The Revival Vol. V sluit zich aan bij de reeks bekroonde Ierse whisky’s van Teeling Whiskey, die de afgelopen vijf jaar meer dan 175 internationale onderscheidingen heeft verzameld. De vijfde botteling van The Revival bestaat uit 12 jaar oude single malt die aanvankelijk in ex-Bourbon-vaten werd gerijpt alvorens te worden gefinisht in een combinatie van cognac- en brandyvaten, met verschillende hints van geroosterde amandelen en versgeperste druiven. Gelimiteerd tot slechts 15.000 flessen, wordt deze mooie Single Malt whiskey vervolgens gebotteld op 46% zonder chill-filtratie, net als alle andere Teeling whiskey’s.

Neus: Aroma’s van citroencake, abrikozen, ananas, vanille, honing en witte druiven. Zacht en fruitig zonder enige ruwe eikenhouten tonen
Smaak: Intens fruitig en verfrissend met aroma’s van ananas, witte druiven, abrikoos, citroen en honing
Afdronk: Zacht en verwarmend, met een toon van eikenhout op het einde

De prijs van de Teeling Revival V, 12yo. cognac & brandy cask finished whiskey is € 110,- en de whiskey is beperkt verkrijgbaar. U kunt de whiskey natuurlijk ook online bij ons bestellen [klik voor link]

OVER DE TEELING REVIVAL-SERIE

Gelanceerd in 2015 is de Teeling Whiskey “Revival” een herdenkings-botteling die oorspronkelijk werd uitgebracht ter gelegenheid van de opening van de opening van de nieuwe distilleerderij in Dublin. De serie bestaat uit 5 unieke bottelingen en eindigt dit jaar wanneer de eerste Teeling Single Pot Still, geproduceerd in 2015 in de distilleerderij in Dublin, meerderjarig wordt en legaal als Ierse whisky kan worden verkocht.

Eerdere uitgaven in de Teeling Revival Series waren de volgende:

  1. Revival No.1 – 15 years old, rum cask matured
  2. Revival No.2 – 13 years old, calvados cask finished
  3. Revival No.3 – 14 years old, pineau de charentes cask finished
  4. Revival No.4 – 15 years old, muscat cask finished

IMG_4252