Ga naar de inhoud

Teeling Wonders of Wood; Chinkapin Oak

Teeling Whiskey, de toonaangevende progressieve Ierse whiskeymaker uit Dublin, kondigt met trots de release aan van een nieuwe uitdrukking van Teeling Whiskey en hun eerste release in de Wonders of Wood (WOW) Series of Single Pot Still, limited edition-bottelingen. Dit zet de ontdekkingsreis van Teeling voort en bouwt voort op de reputatie in het maken van unieke en interessante uitingen van Ierse whiskey, die het volledige spectrum van smaken verkennen die Ierse whiskey te bieden heeft. De nieuwe Wonders of Wood-serie maakt deel uit van deze innovatieve missie om de grenzen van smaak te verleggen, door gebruik te maken van unieke houtstijlen voor de rijping van de bekroonde Teeling Single Pot Still Whiskey.

De eerste editie van de WOW-bottelingen bestaat uit Single Pot Still gemaakt volgens een recept van 50% gemoute gerst en 50% ongemoute gerst, die driemaal is gedistilleerd in de Teeling Whiskey Distillery in Dublin en daarna volledig gerijpt in eerder ongebruikte Chinkapin American White Oak vaten. Chinkapin-eiken is inheems in Oost- en Midden-Noord-Amerika met een brede houtnerf die qua samenstelling vergelijkbaar is met Chestnut Eiken. Wanneer het wordt gebruikt voor de rijping van de Ierse whiskey, produceert het een heel andere smaakervaring, een kenmerkende combinatie van peperkoekkruiden en bananenbrood-zoetheid die uniek is voor Ierse whiskey. Ondanks dat de whiskey pas net gebotteld is, werd hij al geëerd tijdens de 2022 World Whiskeys Awards voor zijn kwaliteit! Met het oppakken van de titel van ’s werelds beste Ierse Single Pot Still bouwt deze whiskey voort op Teeling Whiskey’s globale reputatie voor het produceren van enkele van de beste whiskey’s ter wereld.

Smaakomschrijving:

  • Neus: Zoete toffee en butterscotch, met karamelbiscuit en hout-tannines.
  • Smaak: Bananenbrood en gemberkruiden dansen op het gehemelte met een fluweelzachte crème-achtige soda die de smaakpapillen bedekt.
  • Afdronk: Het pittige, kruidige van het hout blijft hangen, vergezeld door donkere chocolade met een vleugje zwarte peper.

 

De Teeling Wonders of Wood Chinkapin Oak (First Release) is gelimiteerd verkrijgbaar en kost € 84,99 p/fles. U kunt deze whiskey ook online bestellen >> klik hier