Teeling's St. Patricks Day Spektakel!

Teeling

Eind 2011 werd de Ierse distilleerderij Cooley (bekend van oa. Connemara, Middleton, Kilbeggan en Greenore) verkocht aan Beam Global. Het moederbedrijf van Jim Beam kocht de distillery en Stephen Teeling werd benoemd tot Marketing Manager van de Ierse whiskey-tak binnen het bedrijf. Stephen is de zoon van John Teeling, welke de Cooley distilleerderij oprichtte in 1987.

Na een jaar aan de slag geweest te zijn met oa. de totale re-launch van Kilbeggan (nieuwe verpakking en nieuwe expressies) besloot Stephen aan de slag te gaan bij de distilleerderij van zijn broer Jack Teeling; The Teeling Whiskey Co. Samen gingen ze aan de slag om bijzondere Ierse whiskey’s op de markt te brengen en zo geschiedde. Naast het uitbrengen van een mooie range Ierse whiskey’s onder de naam Teeling wilden de broers ook graag een nieuwe distillery openen onder dezelfde naam. En natuurlijk hier hun eigen whiskey stoken! Ze kozen voor de wijk ‘The Liberties’ in Dublin voor hun nieuwe, moderne distilleerderij en openden deze officieel in 2015. 

Terwijl de Teeling-distilleerderij officieel werd geopend in 2015, gaat de geschiedenis van het merk in Ierse whiskey eigenlijk terug tot 1782, toen een kerel genaamd Walter Teeling een distilleerderij opzette in het Liberties-gebied van Dublin. Fast-forward naar het heden en de Teelings lopen opnieuw voorop in de Ierse distillatie. Het team, dat zich identificeert als een ‘progressieve’ distilleerderij, onder leiding van Jack Teeling, zijn broer Stephen en meesterdistilleerder Alex Chasko, leidt de opkomst van ‘nieuwe’ Ierse whiskey’s. Van de ‘opnieuw uitgevonden’ Dublin ‘porter’ recepten en gepatenteerde fermentatietechnieken die zijn gebruikt om de Teeling-wash te maken tot de drie verschillende stills die in gebruik zijn, het team zet alles in het werk om de Ierse whisky te maken om op vele manieren van te kunnen genieten. Deze baanbrekende houding wordt onderstreept door het feit dat maar liefst 25% van de jaarlijkse productie wordt besteed aan whisky-experimenten. Spannende dingen!

Wat betekent dit voor de whisky? Terwijl de ‘spirit’ van de nieuwe distilleerderij volwassen wordt, brengt Teeling whiskey uit die de stijl en het karakter laat zien die we de komende jaren kunnen verwachten. Van het vlaggenschip de Teeling Single Malt tot uitdrukkingen zoals de Brabazon-serie die de geschiedenis van het distilleren van whisky in Dublin vieren, het Teeling-assortiment is het ontdekken waard. In de eerste paar jaar werden er alleen whiskey’s uitgebracht onder het Teeling Whiskey Co. label welke ze ingekocht hebben bij oa. Cooley & Bushmills, maar sinds eind 2018 is er ook whiskey op de markt gebracht welke Teeling zélf heeft gestookt; de Single Pot Still Reserve.

Teeling St. Patricks Day Actie!!

Op 17 Maart wordt St. Patricks Day gevierd in Ierland (en tegenwoordig in vele landen met hen!) Speciaal voor deze dag hebben we een super-scherpe Teeling actie voor onze klanten!!

TEELING WHISKEY:

 • TEELING SMALL BATCH: De vlaggenschip-expressie van Teeling, de Small Batch Irish whiskey, wordt gemaakt met een mix van mout- en graanwhisky’s, aanvankelijk gerijpt in ex-Bourbon-vaten. Daarna werd de whiskey minimaal 12 maanden gefinished in ex-rumvaten. Heerlijk vol van smaak, met veel vers fruit, romige vanille en levendige kruidentonen om van te genieten! Van € 29,99 voor € 27,99 p/fles {online bestellen}
 • TEELING SINGLE GRAIN: Ierse single grain whisky van Teeling! Teeling maakte die van hen uniek door deze te laten rijpen in Californische Cabernet Sauvignon-vaten. Heerlijk zoet met veel kruiden en fruit in de Teeling Single Grain. Van € 39,99 voor € 36,99 p/fles {online bestellen}
 • TEELING SINGLE MALT: Voor deze Single Malt release van Teeling werd whiskey tussen de 7 en wel 23 jaar oud geselecteerd, waarvoor een selectie van vijf verschillende soorten wijnvaten gebruikt werden, waaronder Sherry, Port, Madeira, White Burgundy en Cabernet Sauvignon. Fantastische whiskey, super prijs-kwaliteitsverhouding! Van € 46,99 voor € 41,99 p/fles {online bestellen}
 • NIEUW! TEELING BLACKPITTS PEATED SINGLE MALT: de eerste geturfde single malt van Teeling. Interessant is dat deze uitdrukking drievoudig is gedestilleerd, wat volgens de Teeling-mensen helpt om de barbecue-rookelementen uit het smaakprofiel van de whisky te laten opvallen. Het werd gerijpt in een combinatie van bourbon en Sauternes-vaten, waardoor deze turfachtige traktatie wat zoetigheid kreeg. Van € 49,99 voor € 43,99 p/fles {online bestellen}

Teeling Exclusive Whiskey's!

Naaste bovenstaande ‘standaard assortiment’ van Teeling, brengen de heren uit Dublin ook (zeer) gelimiteerde, oudere bottelingen uit. En wat een waanzinnig mooie whiskey’s zitten daar tussen! In overleg met de importeur kunnen we u deze nu super voordelig aanbieden, deze prijzen zijn geldig tot en met woensdag 17 Maart (St. Patricks Day) en uitsluitend op bestelling! 

Teeling 28yo. Vintage Reserve Collection

28 jaar oude Ierse Single Malt uit de Vintage Reserve Collection! In navolging van de 24-jarige uitdrukking die ‘s werelds beste single malt won op de World Whisky Awards 2019, is deze buitengewone whiskey een 28-jarige Ierse single malt die aanvankelijk op Bourbon-vaten werd gerijpt voordat hij naar Sauternes-wijnvaten werd verplaatst om te ‘huwen’. Een release van 4.000 flessen. Gebotteld in 03/2020

Deze Teeling 28yo. Vintage Reserve kost normaal € 499,99 en alleen deze week te bestellen voor € 399,99 per stuk!! {online bestellen}

PROEFNOTITIES:

 • Neus: witte perziken, gemaaid gras, witte chocolade en een vleugje geroosterde amandelen.
 • Smaak: zijdezacht met rijpe perziken, honing, gerookt zeezout en subtiele kruiden op de tong.
 • Afdronk: Lang en zacht met een voortzetting van de zoete specerijen.

Teeling 30yo. Vintage Reserve Collection

De heren van Teeling hebben een briljante 30 jaar oude Ierse single malt whiskey geïntroduceerd in de Vintage Reserve Collection! Deze uitdrukking werd in 1987 gedistilleerd en 25 jaar gerijpt in bourbonvaten. Na zo’n lange tijd kreeg de whiskey een andere omgeving en verhuisde naar Franse eikenhouten vaten waar voorheen witte Bourgogne wijn in zat voor de laatste 5 jaar. Er werden slechts 500 flessen geproduceerd. Deze Teeling 30yo. Vintage Reserve werd onlangs uitgeroepen tot ‘Best Irish Single Malt’ tijdens de World Whisky Awards.

De Teeling 30yo. Vintage Reserve kost normaal € 1850,- en alleen deze week te bestellen voor slechts € 1599.- {online bestellen}Er zijn slechts 6 flessen beschikbaar, daarna is deze botteling compleet uitverkocht!

PROEFNOTITIES:

 • Neus: Rozenwater, witte druiven, tropisch fruit, toffee, karamel, koffie, aards.
 • Smaak: vers gemaaid gras en kruiden maakt plaats voor kruiden, kokosnoot, hout, tropisch fruit, kiwi, aardbei en ananas.
 • Afdronk: Het tropische fruit gaat verder met perzik, citroen, culminerend in een mooie droge afdronk.

Teeling 33yo. Vintage Reserve Collection

Een ronduit overweldigende release van Teeling; een 33 jaar oude Ierse single malt whiskey. Deze werd samengesteld uit een paar ex-Amerikaanse eikenhouten bourbonvaten die de whiskey 33 jaar hebben gerijpt voordat de Teeling-mannen het bottelden met een oplage van 275 geproduceerde flessen. Gebotteld op 42,9% alc. en zeer beperkt verkrijgbaar. Momenteel is er bij de importeur nog 1 fles beschikbaar, deze hebben wij afgenomen en op = op. Deze whiskey zaal daarna niet meer verkrijgbaar zijn!

De Teeling 33yo. Vintage Reserve kost normaal € 3300,- en alleen deze week te bestellen voor € 2899,- {online bestellen} – slechts 1 beschikbaar, daarna is deze botteling compleet uitverkocht!

PROEFNOTITIES:

 • Neus: vanille, room, sinaasappel, toast, jam.
 • Smaak: Licht en fris, goed uitgebalanceerde zoetheid vermengt zich met tonen van vanille, sandelhout, piment en boomgaardvruchten.
 • Afdronk: Diep en uitnodigend als de kruidigheid terugkomt en dan weer weggaat…