Ga naar de inhoud

Terugblik; Een whiskyfestival om Ardbeg Day te vieren!

Op zaterdag 1 Juni j.l. organiseerden we een whiskyfestival, onder de noemer “Spectacle of Flavours” wat niet geheel ontoevallig ook de tagline was van de nieuwste release van Ardbeg, de Ardbeg Spectacular! Deze ASrdbeg Spectacular is de Limited Edition van 2024; opnieuw een unieke whisky van de grote Bill Lumsden (of, zoals wij Ardbeggians hem noemen; Dr. Bill). Voor deze nieuwe editie biedt Ardbeg ons een unieke smaakervaring door de traditie op de meest opmerkelijke manier te doorbreken… Voor het eerst in de geschiedenis van de distilleerderij hebben de meesterdistilleerders deze uitzonderlijke malt zorgvuldig laten rijpen in zeldzame portvaten, gevolgd door een rijpingsproces in klassieke ex-bourbonvaten. Het resultaat? Een uitgebalanceerde symfonie van rokerige nuances waar je sprakeloos van wordt! Ardbeg Spectacular bezit een ongeëvenaarde complexiteit en onthult bij elke proeverij een groot aantal onderscheidende tonen en aroma’s. De ontmoeting tussen zoetheid en gerookte turf, een echt fenomeen!

Traditiegetrouw organiseren wij elk jaar “Ardbeg Day” op dezelfde dag dat Ardbeg zelf op Islay zijn open dag houdt op de distilleerderij… En elk jaar is daar een thema aan gekoppeld, het thema van Ardbeg Day 2024 is “Spectacle of Flavours” Wij organiseerden deze dag een whisky-festival waarbij Ardbeg de speciale gast was!! Met héél veel verschillende whisky’s om te proeven, een cocktailbar,  verschillende snacks, een Ardbeg tattoo-stand en live muziek! 

Met ruim 60 bezoekers hebben we er een supergezellig middag van gemaakt! Het is sowieso altijd fijn om met mede-liefhebbers een middag lang te kunnen genieten van alles wat met whisky te maken heeft ♡ De live muziek werd deze middag verzorgd door Louisa Martina, die naast een heleboel fijne covers ook eigen muziek ten gehore bracht (Spotify-link) en de cocktails werden uiteraard verzorgd door onze eigen F.D. Roosevelt whiskybar & club. De Ardbeg Spectacular werd extra in het zonnetje gezet door Johan, die weer helemaal vertrouwd de hele dag alle Ardbeg’s heeft laten proeven in de winkel en het super fijn vond alle klanten weer te zien en spreken! Een aantal foto’s van het event;