Ga naar de inhoud

The Lakes "Elements" - A Whiskymaker's Project

"Ik moest de "Elements"-blokken vinden die me zouden helpen nuances te creëren en die in combinatie onderscheidend genoeg zouden zijn om herkend te worden als de kenmerkende stijl van The Lakes"
DHAVAL GANDHI
Master Distiller

Elements, een bibliotheek met whisky-ervaringen, biedt een zeldzaam kijkje in de geest van een whiskymaker

Dit project biedt een zeldzaam kijkje in de geest van een whiskymaker terwijl ze op weg waren om een nieuwe single malt-whisky te maken!

Opmerkelijk zeldzaam en individueel genummerd, deze collectie whisky is het resultaat van een forensisch onderzoek naar wat een sherryvat zou kunnen zijn. Het is een van de slechts 1.368 whiskybibliotheken en onderzoekt de smaak, het aroma en de textuur van verschillende met sherry gerijpte eikenhouten vaten, en presenteert een momentopname van zeven verschillende soorten sherrywijn: Fino, Manzanilla, Amontadillo, Palo Cortado, Cream, Pedro Ximenez (PX) en Oloroso.

Uit tientallen vaten en specificaties die in het oorspronkelijke project werden gebruikt, werden zeven kernelementen geïdentificeerd voor “Elements”, waarbij alle parameters identiek bleven; het eiken type (American Oak), vatgrootte (500 liter butts), rijpende spirit, opslagomstandigheden en alcoholpercentage (54%).

Het resultaat? Elk Element is geen eenmalige uitgave, een speciale release of een intrigerende afleiding van de hoofdactiviteit, maar een van de oneindige fundamentele bouwstenen waaruit de rijpingsfilosofie van de Lakes bestaat. Het biedt een whiskyliefhebber de zeldzame kans om, met behulp van een referentiebibliotheek, de specifieke karakters, aroma, textuur en smaak te ervaren die elk element moet spelen wanneer het wordt gebruikt als mengcomponent bij het creëren van een door sherry geleide single malt whisky.

"Elements" - a whiskymaker's project boxset

Elke handgenummerde boxset bevat:

  • Een unieke whiskybibliotheek van zeven elementen van 20 cl, die elk een andere sherrygerijpte eik verkennen
  • Een hardcover “Elements”-gids, met achtergrondinformatie over elke sherrywijn en hoe deze samenwerkt met onze vaten en new make spirit
  • Een individueel genummerd certificaat; een van de slechts 1.368 bibliotheken
  • Een exclusieve link voor geregistreerde kopers naar content achter de schermen, inclusief een “in the making”-interview met Dhavall Gandhi

 

De The Lakes “Elements” – A Whiskymaker’s Project boxset is zéér gelimiteerd verkrijgbaar voor € 575,- per set. De sets zijn uit voorraad leverbaar, er is een heel klein aantal al sets naar Nederland gekomen en op = op. Online bestellen kan door op de link te klikken.