Ga naar de inhoud

The Túath, het nieuwe nosing & tasting glas uit Ierland!

Gaaf! Met de opkomst (wedergeboorte!) van de Irish Whiskey-productie, de ontwikkeling van nieuwe stokerijen van wereldklasse, bezoekerscentra en The Irish Whisky Tourism Trail, is het tijd voor een hedendaags whiskey-glas, voor de echte liefhebber! Het nieuwe glas is zo gevormd dat het de smaken en aroma’s van whisk(e)y perfect tot zijn recht laat komen.

De TÚATH (tu – ah) is een kegelvormig ‘nosing & tasting’-glas voor whisk(e)y. Een glas dat uitstekend functioneert door alle aroma’s en smaken die de Irish Whiskey uniek maken, te concentreren en vast te leggen.

KENMERKEN VAN HET TÚATH GLAS:

“Ons glas gaat net zoveel over emotie als over technische details, maar hier dan toch een stukje wetenschap achter het ontwerp…”

Geur: Aroma is een zeer belangrijk onderdeel van de ervaring van een whisky, traditionele breedgerande tumblers veroorzaken te diffuse aroma’s, tulpvormige glazen concentreren zich juist meer op alle geuren, maar kunnen er voor zorgen dat ethanol in de ogen en neus neerslaat. De conische vorm van de Túath concentreert de dampen, terwijl de iets bredere opening en uitlopende bovenkant meer van de alcoholische dampen naar buiten laten stromen, zodat u het midden van het glas kunt neuzen zonder alcohol te verbranden, en de whisky zijn verborgen aroma’s en smaken kan uiten.

Kleur: Blenders en connaisseurs zijn dol op een steelglas dat de inspectie van de sterke drank-kleur mogelijk maakt zonder het beeld van de kom te vertroebelen met vingerafdrukken. De Túath bereikt dit met zijn iconische korte steel waardoor zwenken, kijken en ruiken bijzonder goed mogelijk is.

Aanraken: de steel van de Túath biedt een veilig anker voor de duim en zowel links- als rechtshandige gebruikers kunnen de whisky veilig wervelen en ruiken, terwijl de grotere kamer en het grotere diafragma de drinker in staat stellen oogcontact te houden door niet achterover te hoeven leunen. 853adeee-6056-47c6-b18a-7760462e5c2c

Smaak: de grotere kamer van The Túath maakt het voor whiskydrinkers mogelijk om naadloos te evolueren van een proefervaring naar een drankervaring. De fijne rand van het Túath-glas zit elegant op het oppervlak van de lip en laat tegelijkertijd de alcoholische dampen ontsnappen uit de mond, waardoor de smaak van de whisky wordt verbeterd.

Het Túath whis(e)y glas is vanaf vandaag te koop bij DH17! De prijs van dit prachtige whisk(e)y glas is € 9,95 per stuk en het glas wordt verpakt in een mooi doosje.