Unieke Kilkerran whisky masterclass bij DH17!

Unieke Kilkerran whisky masterclass bij DH17!

Op woensdag 13 Maart a.s. komt Ronan Currie van de Glengyle distillery naar Bergen op Zoom voor een bijzondere masterclass/proeverij van het whisky-merk Kilkerran. We zullen deze avond o.a. de Kilkerran 8YO. Cask Strength en de 12YO. gaan proeven, maar ook de gloednieuwe batch 1 van de aankomende Peated Kilkerran! En een aantal toffe cask-samples die Ronan speciaal voor ons mee naar Nederland neemt 😉

  • Tijd: 19:30 uur – 21:30 uur
  • Kaarten: € 15,- per persoon, te koop in de winkel & hier te bestellen

OVER KILKERRAN WHISKY:

William Mitchell, een boer uit Cambeltown, bouwde in 1872 zijn eigen distilleerderij na een ruzie met zijn broer. Hij noemde de distilleerderij Glengyle. Ervaring als whiskystoker had hij al door de samenwerking met zijn broer John, samen waren ze eigenaar van de Springbank distilleerderij. In 1919 verkocht hij de distilleerderij aan de Highland Distillers Ltd. die door de verslechterende economie de distilleerderij sloten en op 8 april 1925 werden de laatste voorraden verkocht.

In 1979 werd de distilleerderij ontmanteld en werd het gebouw het verkoopkantoor van de Kintyre Farmers Cooperative. Een van de warehouses werd zelfs als garage ingericht. 75 Jaar na de laatste productie van spirit in de Glengyle distilleerderij werd in november 2000 door Mr. Hedley Wright de nieuwe Mitchell’s Glengyle Limited opgericht. De intentie was om een geheel vernieuwde Glengyle Distillery te starten. Hedley Wright is de achterkleinzoon van William Mitchell, de oprichter van de Glengyle distilleerderij en ook directeur van de J&A Mitchell & Co Ltd. de eigenaren van de Springbank distilleerderij. In februari 2001 begon men met de renovatie en inrichting van de distilleerderij.

In mei 2004 werd de eerste new make spirit op vat gebracht. In 2016 kwam de eerste ‘vaste’ Kilkerran whisky uit, een prachtige 12 jaar oude whisky welke door de kenners ontzettend enthousiast ontvangen werd. In 2017 volgde de 2e whisky van Kilkerran, een 8 jaar oude, cask strength variant. Deze wordt in batches op de markt gebracht, variërend in alcoholsterkte. Op korte termijn volgt er een Peated variant van Kilkerran (op tijd voor de proeverij!) welke ook in batches op de markt gebracht zal worden. Met name door de beperkte capaciteit van de distillery…

Per januari 2013 is alle activiteit van Glengyle juridisch losgekoppeld van Springbank en ondergebracht in de nieuw opgerichte firma Mitchell’s Glengyle Ltd.