Mancino Vermouth rosso amaranto Bekijk groter

MANCINO vermouth rosso amaranto

20160120-4

Nieuw product

Diepe donkere caramelkleur. Rijke geur van vanille, rabarber, jeneverbes, toast, mirre, kruidnagel, kaneel en gedroogde sinaasappel. De smaak is bitterzoet en licht medicinaal. 

75cl. 16% alc.

Meer details

23,99 € incl. BTW

Meer informatie

Trebbiano di Romagna vormt de basiswijn, die wordt versterkt tot 16% Vol. en waaraan een aftreksel van 38 met de hand geplukte botanische kruiden en specerijen wordt toegevoegd. 

Serveersuggestie

Serveer gekoeld als aperitief of ga los met cocktails! Een klassieke Negroni, Manhattan of een minder bekende Milano-Torino, waarbij 50 ml. Rosso wordt gemixt met 40 ml. Campari en wordt afgemaakt met een scheutje rabarberbitter. Shaken met ijs en serveren met een mooie krul van sinaasappelschil. 

Weetje

Tien van de 38 gebruikte botanische kruiden worden ook gebruikt voor de productie van Italiaanse amaro’s. 

------------------------------

Giancarlo Mancino, afkomstig uit een klein bergdorpje in het diepe zuiden van Italië, sleepte als internationaal gevierde barman vele prijzen in de wacht voor hij besloot terug te keren naar zijn geboorteland om daar vermouth te gaan maken. Volgens Mancino ontbrak het de bestaande vermouths aan zowel uitstraling als smaakdiepgang. Hij ging aan de slag met oorspronkelijke recepten van oude meesters en creëerde drie authentieke vermouths in zijn eigen stijl op basis van wijn van trebbiano en per smaaktype een selectie uit 40 botanische kruiden en specerijen. 

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

MANCINO vermouth rosso amaranto

MANCINO vermouth rosso amaranto

Diepe donkere caramelkleur. Rijke geur van vanille, rabarber, jeneverbes, toast, mirre, kruidnagel, kaneel en gedroogde sinaasappel. De smaak is bitterzoet en licht medicinaal. 

75cl. 16% alc.