COMPASS BOX  Myths and Legends set a 3 Bekijk groter

COMPASS BOX Myths and Legends set a 3

20190904-1

Nieuw productCompass Box Whisky introduceert een trilogie van gelimiteerde bottelingen; Myths & Legends.

Deze trilogie benadrukt het belang van 'blending' voor alle Schotse whisky categorieen. Elk van de drie bottelingen geeft een 'Mythe' weer van het product Scotch binnen de industrie of onder consumenten. 
3 flessen a 0,7 ltr, 46%alc

Meer details

465,00 € incl. BTW

Meer informatie

COMPASS BOX MYTHS & LEGENDS I

Single Malt


“Whisky is about creativity not categories”

 

Dit is de eerste single malt van Compass Box in hun bestaan. Zelf ziet Compass Box het meer als een blend van toevallig één distilleerderij. De whisky is gemaakt van twee verschillende partijen vaten van een noordelijke Highland distilleerderij. De twee batches verschillen heel erg van elkaar maar ze geven wel een mooi contrasterend beeld van deze distilleerderij. Gecombineerd heeft Compass Box een whisky vol smaak en complexiteit gemaakt die het echte karakter van deze distilleerderij weergeeft.
COMPASS BOX MYTHS & LEGENDS II

SINGLE MALT

 

“A whisky’s character is determined by how it is made,

not where”

 
Myth's & Legends deel twee is een blend van verschillende malt whisky's van één Speyside distilleerderij. Maar het is geen typische Speyside single malt omdat er eigenlijk geen typische Speyside single malt bestaat volgens Compass Box. Het karakter van de Myth & Legends II wordt gevormd door een proces van beslissingen die gemaakt worden op de distilleerderij, de verschillende gebruikte leeftijden en de lagering op verschillende type vaten. Hints naar de smaak van de whisky liggen in je glas en niet in de regio waar de distilleerderij ligt. Myth's & Legends II is daar het voorbeeld van.
COMPASS BOX MYTHS & LEGENDS III

BLENDED MALT


“Blending is crucial to every category of Scotch whisky”
 
Myths & Legends deel drie laat zien dat volgens Compass Box geen één distilleerderij te bekend of te waardevol is om niet gebruikt te worden in een blend. Whisky moet gaan om creativiteit en kwaliteit en niet om categorieen. Voor deze blended malt is een batch, die ook gebruikt is deel II, gecombineerd met geturfde whisky's afkomstig van twee befaamde distilleerderijen  uit Islay en Orkney. Tropisch fruit en butterscotch zijn nu gecombineerd met een diep aromatische geturfd profiel. Nooit bekende namen blenden? Myths & Legends laat juist zien dat dit bijgeloof ongegrond is.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

COMPASS BOX  Myths and Legends set a 3

COMPASS BOX Myths and Legends set a 3Compass Box Whisky introduceert een trilogie van gelimiteerde bottelingen; Myths & Legends.

Deze trilogie benadrukt het belang van 'blending' voor alle Schotse whisky categorieen. Elk van de drie bottelingen geeft een 'Mythe' weer van het product Scotch binnen de industrie of onder consumenten. 
3 flessen a 0,7 ltr, 46%alc