WINNEN! 1x Golden Ticket voor Exclusieve toegang tot Chichibu Intergalactic Event!

Een kei-toffe actie voor liefhebbers van het Japanse Chichibu! Koop in de maand Augustus een fles Ichiro’s Malt & Grain en maak kans op een “GOLDEN TICKET”

In 1 van de geschenkdozen zit een “GOLDEN TICKET” waarmee de lucky winner toegang krijgt tot een exclusief diner inclusief masterclass waar de gloednieuwe Chichibu Intergalactic 5 & 6 geproefd zullen worden. Een exclusieve en zeer unieke belevenis! Naast toegang tot dit unieke event, bieden wij de winnaar van het “GOLDEN TICKET” ook de mogelijkheid een set Chichibu Intergalactic Nr. 5 & 6 aan te schaffen (prijs nog niet bekend)

Iedereen die in de maand Augustus een fles Ichiro’s Malt & Grain aanschaft doet vrijblijvend mee aan deze speciale actie. Ben jij de winnaar van het “GOLDEN TICKET” dan ontvang je van ons sowieso 2 toegangsbewijzen voor het exclusieve diner & de bijbehorende masterclass… En bieden wij je dus de mogelijkheid een set Chichibu Intergalactic Nr. 5 & 6 aan te schaffen! 

Ichiro's Malt & Grain whisky

In 2007 startte Ichiro Akuto, kleinzoon van de oprichters van de Hanyu-distilleerderij, een nieuw hoofdstuk in de Japanse whiskygeschiedenis door de Chichibu-distilleerderij te bouwen. Gelegen in de prefectuur Saitama, ongeveer 70 km ten noordwesten van Tokio, begon de productie in februari 2008. De uitrusting omvat een kleine molen, een mash tun, wash backs gemaakt van Japanse Mizunara eik en koperen stills vervaardigd door Forsyths of Rothes, Schotland. Er worden verschillende typen vaten gebruikt, waaronder bourbon, sherry en hogsheads. De rijping vindt plaats in het traditionele dunnage magazijn. Deze bijzondere en exclusieve whisky’s zijn non-chill gefilterd en niet gekleurd.

De Ichiro’s Malt & Grain is een whisky bestaande uit 10 jaar oude Chichibu Malt whisky die word geblend met drie tot twintig jaar oude whisky’s uit Schotland, Ierland, Canada en de Verenigde Staten! De Amerikaanse whiskey geeft een krachtige punch. De Canadese whisky geeft een levendige frisheid. De Ierse whiskey geeft een licht, fruitig character. En de Schotse en Japanse whisky’s geven dikte en complexiteit in de smaak. De whisky’s worden eerst gerijpt in hun land van herkomst. Daarna worden de whisky’s verstuurd naar Japan en nog eens twee tot drie jar gerijpt in de distillerij van Chichibu. De uiteindelijke blend word gebotteld op 46,5% alc. De Ichiro’s Malt & Grain kost € 79,99 p/fles en kun je hier bestellen

  • Geur: Abrikoos, popcorn toffee, een vleugje vanilleroom, citrus schil.
  • Smaak: een lichte textuur, heel verfijnd… Geroosterde kastanje, peperkoek, vleugje vanille, hints van zoete tropische vruchten en bloemen, die eindigt in een kruidige peperige toon.
  • Finish: nootachtig, peperige smaak, die zich uit in een honing achtige toon van peper en gember