Ga naar de inhoud

Zaterdag 4 Juni 2022 - Ardbeg Day!!

Ardbeg Day event op 4 Juni 2022; Ardbeg ARTcore Festival!

Op zaterdag 4 Juni wordt Ardbeg Day gevierd; traditioneel de viering van alles wat Ardbeg is op hun eigen ‘open dag’ tijdens het Feìs Ile (Islay Festival). Elk jaar brengt Ardbeg een limited edition whisky uit ter ere van deze dag, de zogenaamde Ardbeg-Day-botteling. Nadat we 2 jaar lang niet of nauwelijks festiviteiten konden organiseren rondom onze favoriete Islay whisky is dat dit jaar gelukkig wel het geval en gaan we iets héél tofs doen!

Na 2 jaar geen Ardbeg Day gevierd te hebben gaan we dit jaar iets kei-gaafs doen! Samen met Iwaz gaan we creatief los op een fles Ardbeg! We gaan kunst met whisky verbinden, met een klein punk-rock sausje erover… Dus trek je vetste Punk-outfit aan, speldt je buttons op, zet je haar in het vet en kom samen met ons Ardbeg, ART & Ardcore vieren!! De middag start om 13 uur, en duurt tot ca. 18 uur. Wat we gaan doen? We gaan samen met Iwaz van Iwaz Art een vette workshop Action Painting volgen, waarbij jij jouw eigen fles Ardbeg tot een waar kunstwerk gaat maken. (Nee, niet je nieuwe fles Limited Edition Ardcore, we hebben gekozen voor de Ardbeg Wee Beastie 5yo. 🙂 )

Naast de workshop verzorgen we ook een Ardbeg Tasting & Quiz, gaan we natúúrlijk samen de nieuwe Ardbeg Ardcore proeven en bespreken en worden er heerlijke tapas geserveerd aan het einde van de middag. Tot slot maken we nog een toffe groepsfoto met alle kunstwerken erbij én krijg je van ons een uniek, speciaal voor deze dag gemaakt kunstwerk van Iwaz mee, genummerd en exclusief voor deelnemers van deze dag!

Kosten voor deze hele middag bedragen € 85,- per persoon, dit is all-in; inclusief een fles Ardbeg Wee Beastie die je gaat beschilderen, de heerlijke tapas, de proeverij & quiz én het unieke, speciaal voor de dag gemaakt kuntwerk van Iwaz. Tevens ontvangt elke deelnemer een Ardbeg Day 2022 T-shirt en een leuke Ardbeg Goodie passend bij de dag & het thema! Toegangskaart(en) voor Ardbeg Day zijn vanaf vandaag te koop, en kun je HIER BESTELLEN

Deelnemers van het Ardbeg ARTcore Festival hebben als eerste recht op het kopen van een fles Ardbeg Ardcore. Deze kost € 129,99 per stuk en nadat je gereserveerd hebt voor het Ardbeg ARTcore Festival hoor je van ons meer over hoe deze te bestellen/reserveren.

OVER ARDBEG ARDCORE:

Ardbeg’s Limited Edition whisky van 2022 is de “Ardcore”; Ardbeg Ardcore (wat klinkt als een Fransman die “hardcore” probeert uit te spreken) is een single malt Scotch whisky zonder leeftijdsaanduiding, gemaakt van donker geroosterde gemoute gerst. Voor het eerst in drie jaar zijn er persoonlijke festiviteiten in de distilleerderij tijdens Ardbeg Day op 4 juni, maar er zullen ook online activiteiten en evenementen wereldwijd zijn bij Ardbeg Embassies. Zoals bij ons dus 🙂

“Ardcore is een dram die zijn hart op zijn mouw draagt – zijn zwarte hart! Gemaakt met geroosterde zwarte mout, verbrand tot huiveringwekkende niveaus, deze geest heeft alles te maken met substantie. Tonen van houtskool en zoete rook zorgen voor een in-your-face neus, terwijl krachtige tonen van anijs en donkere chocolade deze fles kenmerken als een fles die alleen geschikt is voor de meeste Ardcore-fans.” – Dr. Bill Lumsden

PROEFNOTITIES:

  • Neus: met kruidigheid viert Ardcore een ware moshpit in het glas met nuances van marmite, verkoolde toast en zwarte cichoreikoffie. Als een veiligheidsspeld in de neus zijn de typische Ardbeg-kruidentonen aanwezig, terwijl rokerige tonen van laaiend kampvuur en melasse op de achtergrond zoemen.
  • Smaak: Een verbluffend pittige en vurige smaak ontbrandt met meer rijke en rokerige smaken. Cacaopoeder, donkere chocolade, pindatoffee, gerookte limoen en hints van roet en kampvuur sintels in harmonie. Anijs- en moutkoekjes komen naar voren en klinken door alle smaakpapillen.
  • Afdronk: Al met al een zoete afdronk. Langdurige tonen van toffee, roet en rook zorgen voor een anarchistische, exquise afdronk.