Meteen naar de inhoud

Zaterdag 8 Juli 2023 - Ardbeg BizarreBQ Launch & Tasting

ARDBEG LANCEERT OP BARBECUE GEINSPIREERDE BIZARREBQ SINGLE MALT WHISKY!  

Dr. Bill Lumsden van Ardbeg en ‘DJ BBQ’ Christian Stevenson gebruikten een combinatie van drie vaten om de zoete en rokerige uitdrukking te creëren. Het duo zegt dat deze vatcombinatie ‘een verrukkelijke zoete, pittige en rokerige smaak’ samenbrengt.

Lumsden zei: “Ardbeg BizarreBQ is zeker een waanzinnig idee, maar met de hulp van DJ BBQ heb ik iets ongelooflijks kunnen bereiden. Rookwolken van houtskool en roet vermengen zich met rokerig hout en aromatische kruiden en specerijen. De onmiskenbare geur van vreugdevuur en barbecue-sintels blijven op de achtergrond hangen. Diepe, verwarmende rook volgt in op het vuur gegrilde biefstuk, chili-olie, gezouten leer en kruidnagel. Als er één Ardbeg is die je bij je grill wilt hebben, dan is het deze. “

Stevenson zei: “Barbecue-liefhebbers en Ardbeg-liefhebbers zijn één en dezelfde: het draait allemaal om de rook, iets wat Ardbeg BizarreBQ in overvloed heeft. Ik ben al geruime tijd op een missie om een verscheidenheid aan barbecuegerechten en bijbehorende Ardbeg-servies te creëren en te perfectioneren die de fundamentele wetten van rook, hout en hitte eerbiedigen. Deze nieuwe limited edition Ardbeg tilt deze match made in heaven naar een hoger niveau, en ik kan niet wachten tot BBQ- en whiskyfans het gaan proberen.”

Ardbeg heeft met deze BizarreBQ weer een rijpings-idee bedacht dat alleen zij konden bedenken 😉 … Deze nieuwe limited edition BizarreBQ-release is gerijpt in een combinatie van dubbel verkoolde eikenhouten vaten, PX-sherryvaten en de zeer unieke BBQ-vaten. Samen ontsteekt dit een feest van aroma’s van in hickory gerookte ham, gegrilde artisjokken, geflambeerde steak en espresso met kaneelpoeder. Als dat klinkt als jouw ding, dan is dit de fles voor jou!!

Ardbeg BizarreBQ Lancering & Proeverij op Zaterdag 8 Juli 2023!

Om de lancering van de Ardbeg BizarreBQ zijn Nederland te vieren zullen we op zaterdag 8 Juli a.s. een lancering & proeverij organiseren bij F.D. Roosevelt Whiskybar & Club (in de kelder onder de winkel…) We zullen deze avond een Ardbeg proeverij houden met o.a. de nieuwe Ardbeg BizarreBQ, maar ook de Ardbeg Ardcore (limited release 2022), de Ardbeg Heavy Vapours (limited release 2023), de Ardbeg 8 Years Old For Discussion (committee release) en de Ardbeg Smoketrails (travel retail exclusive). Natuurlijk gaan we deze avond opleuken met wat BBQ gerechtjes, want een whisky gebaseerd op barbecue, daar móet gewoon iets van de barbecue bij!

We hebben plaats voor max. 35 personen, en toegangskaarten kosten € 49,99. Dit is voor een Ardbeg proeverij inclusief BBQ gerechtjes! 

  • Datum: zaterdag 8 Juli 2023
  • Tijd: van 19:00 uur tot ca. 22:00 uur (met na afloop de mogelijkheid in de bar nog een drankje te bestellen)
  • Lokatie: F.D. Roosevelt Whiskybar & Club (in de kelder van DH17 Dranken Speciaalzaak!)
  • Kaarten: € 49,99 per persoon – ONLINE BESTELLEN