Ga naar de inhoud

Passie.

Voor de nieuwste editie van het mini-magazine Bergen op Zoom Bruist! werd ons gevraagd een stukje te schrijven over ons bedrijf, onze passie en onze liefde voor ons vak…

Elise van Tol: Ik ben opgegroeid in een ondernemersfamilie. Van jongs af aan werkt mijn vader al in het (groot)winkel bedrijf waardoor ik niet beter weet dan dat hij aan het werk was in ‘de winkel’. Toen ik met mijn studie begon (toerisme) moest ik stoppen met werken in onze eigen winkel -een PLUS supermarkt- wat ik destijds heel erg mistte. Zo erg zelfs dat ik na mijn afrondende stage in een hotel koos voor een fulltime dienstverband bij mijn vader in onze eigen winkel. Later hebben we de supermarkt verruilt voor een dranken speciaalzaak, iets waar onze passie duidelijk naar voren komt; het combineren van contact met klanten en het werken met de mooiste dranken ter wereld!

Wanneer je ziet dat ‘jouw’ klant blij de winkel uitloopt  met iets waarvan hij voordat hij kwam het bestaan niet af wist is ontzettend leuk. Daar voor terug krijg ik een stukje waardering van de klant, datgene waar je het uiteindelijk allemaal voor doet, toch? Toen wij onze dranken speciaalzaak openden hadden we een duidelijk beeld voor ogen. We wilden een winkel openen waar de passie voor het product centraal staat. En niet alleen onze passie voor deze producten, maar ook onze uitgebreide kennis van deze producten waardoor we mensen kunnen enthousiasmeren en ze een enorme keuze kunnen bieden. Wij verkopen de mooiste dranken die er in Nederland (en ver daarbuiten!) te koop zijn, dat is toch prachtig? De waardering van onze consumenten voor datgene wat wij hebben staan, weten van de producten en het enthousiasme waarmee we dit doen is enorm, en onze schare ‘fans’ groeit nog dagelijks. Dat is fantastisch, echt de kroon op je werk!

Gepassioneerd zijn over de dranken-wereld is voor ons vanzelfsprekend. Wanneer je zó veel moois in je winkel hebt staan kun je niet anders dan ‘trots’ zijn op dat alles. De dranken-wereld is heel interessant, met steeds nieuwe dingen, limited editions en sommige écht heel speciale releases. Daarnaast is een goed glas wijn, een bijzondere whisky of een mooi glaasje rum een openbaring, iets waar wij heel erg blij van worden! En natuurlijk hoort ook het organiseren van proeverijen bij ons ‘werk’, iets wat zo ontzettend leuk is om te doen! Ook in 2012 hebben we alweer een behoorlijk aantal proeverijen gepland, met oa. Cognac, Rum, Whisky, Wijn en  misschien komt daar binnenkort weer meer bij. Zolang mensen vol enthousiasme blijven komen, blijven wij proeverijen organiseren zo veel we kunnen 😉

Johan Rijnart: 

Wijn en whisky, een passie die bij mij begon vanaf mijn 20e jaar, en elk jaar groeide. De twee verschillende artikelen die de basis vormen van mijn passie: mensen laten, en leren genieten.

De producten kunnen bij velen het goede gevoel teweegbrengen dat wenselijk is. Ook bij mij! Daarnaast is het verschrikkelijk inspirerend om deze passie via proeverijen, cursussen, workshops en “op de vloer in de winkel” te delen en te zien ontwikkelen bij onze klanten. Mijn werk is mijn hobby, fantastisch om samen met anderen te genieten!