Ga naar de inhoud

3 Nieuwe Teeling Whiskey’s gelanceerd!

Teeling Whiskey… Een prachtige distilleerderij, een fantastisch mooi merk. Onze favoriete Ierse whiskey zonder twijfel. 

Deze week komt Teeling met 3 nieuwe whiskey’s, en daar zijn we maar wat blij mee! Een daarvan is een speciaal voor Nederland gebottelde Single Cask, en wat voor één!!

TEELING 16YO. SINGLE CASK – ABAFADO FINISH

Deze 16-jaar oude Teeling Whiskey heeft ca. 15 jaar gerijpt op ex-bourbon vaten en werd aansluitend nog ruim 12 maanden in 2 ex Quinta da Alorna Abafado vaten (na)gerijpt. Deze ‘finish’ heeft ervoor gezorgd dat de geur en smaaktonen van Abafado versterkte witte wijn duidelijk waarneembaar zijn in de whiskey. De oplage bedraagt in totaal 606 flessen en ze zijn gebotteld op een sterkte van 55,2%. Uiteraard zoals altijd bij Teeling, is de whiskey un-chill filtered en is er geen kleur toegevoegd. 

“De whiskey is prachtig in balans met een mooie rijke, volle neus. Daarin abrikoos, een beetje perzik en noten (amandel/walnoot). De smaak is bijzonder rijk waarin het fruit weer terugkomt. Met name in de afdronk is overduidelijk het “huwelijk” met de ex-Abafado vaten te merken. Een hele lange zoete rijke afdronk is het gevolg. Erg mooi bij chocolade en/of desserts met chocolade en sinaasappel”

De Teeling 16yo. Single Cask kost € 99,00 en is beperkt verkrijgbaar. Om u ook kennis te laten maken met de dessertwijn waarvan het vat gebruikt is, krijgt u er van ons een fles Quinta da Alorna Abafado GRATIS bij!

[online bestellen]

TEELING BRABAZON #3; 14YO. PEDRO XIMENEZ FINISH

De langverwachte derde botteling in de Brabazon reeks is eindelijk beschikbaar!! De Brabazon bottelingen brengen ode aan de Brabazon familie die van de 16e tot de 19e eeuw als Earl of Meath, een soort burgermeesters, verantwoordelijk waren van The New Market buurt in Dublin. Deze familie heeft ervoor gezorgd dat ten tijde van Walter Teeling veel handel en rijkdom kwam naar dit gedeelte van Dublin. Eén van de producten waar veel in gehandeld werd was versterkte wijnen zoals Sherry en Port.

Deze Teeling Single Malt whiskey is 14 jaar oud, en werd in 2005 gedistilleerd. De whiskey werd eerst gerijpt op ex-bourbon vaten. Daarna is de whiskey twee jaar (na)gerijpt in met de hand geselecteerde Pedro Ximenez vaten, afkomstig uit de Ximenez Spinola bodega in Spanje.

Er zijn in totaal 10.000 flessen gebotteld op een alcoholpercentage van 49,5%. De Teeling Brabazon #3 14 Years Old  kost € 89,99

[online bestellen]

TEELING 28 YEARS OLD

Voortbouwend op het internationale succes van de Teeling 21 en Teeling 24 Year Old single malts, presenteert Teeling nu hun nieuwste release; Teeling 28 Year Old Single Malt. Deze whisky bestaat uit dezelfde vloeistof als ” ‘s Werelds Beste Ierse Single Malt”-winnende 24 jaar oude single malt, alleen werd deze nog vier jaar extra gerijpt!

Dit is een zeer beperkte uitgave van vintage single malt whisky, die het beste viert dat Teeling te bieden heeft. Aanvankelijk gerijpt in Ex-Bourbon vaten en gefinisht in Sauternes. Van deze whiskey werden slechts 4.000 flessen geproduceerd. 

Teeling 28 Years Old  kost € 499,99 per fles, en is zeer beperkt verkrijgbaar! [online bestellen]