Ga naar de inhoud

Ardbeg 8 Years Old For Discussion

EXCLUSIEF BIJ UW ARDBEG EMBASSY
NU SUPER SCHERP GEPRIJSD!

Als er één distilleerderij op Islay is die gegarandeerd voor discussie zorgt, dan is het Ardbeg wel 😉 Van zijn ongelukkige geschiedenis in de jaren 80 en 90 tot aan de levendige, leuke en brutale persoonlijkheid van het merk van vandaag. Van de Ardbeg-committee en de speciale releases van deze committee, Ardbeg is een whisky waar elke drinker wel iets over te zeggen heeft!

Als Ardbeg Embassy hebben wij de mogelijkheid gekregen de Ardbeg 8yo. For Discussion superscherp in te kopen zodat we u de allerlaagste prijs kunnen bieden! Zo lang de voorraad strekt slechts € 65,- per fles! >> online bestellen

Ardbeg 8 Years Old For Discussion Committee Release is een Ardbeg single malt die in 2021 voor het eerst exclusief voor de Ardbeg Committee werd uitgebracht. De uitdrukking begon als een gedachte-experiment van meesterdistilleerder Bill Lumsden… De jongere en rokerige whisky, in evenwicht gehouden door ex-sherryvaten, werd gecreëerd als alternatief voor Ardbegs vlaggenschip, een 10 jaar oude whisky. Fans worden uitgenodigd om de nieuwe whisky op sociale media te bespreken met behulp van de hashtag #Ardbeg8ForDiscussion. Als Ardbeg 8 Years Old de goedkeuring van de Ardbeggians krijgt, zou dit wel eens de nieuwste toevoeging aan het kernassortiment van de distilleerderij kunnen worden.

Op whiskyfun.com wordt de whisky 90 punten toebedeeld; I find this wee baby just absolutely superb, what I love most is that it feels not only technically good, but with this wonderfully texture it also feels like it has a soul to match. Benchmark young modern Ardbeg at its best. I will be buying a couple of bottles and you may take that as a firm seal of approval” – SGP: 577 – 90 points.

Neus: de zoute kustspray, zeewier op het strand en zoute rotspoelen, daarnaast een lichte turfachtige sterke hint van rokerige zeevruchten. 

Smaak: het mondgevoel is zacht en zijdeachtig en levert direct een vleugje zoete Ardbeg-turf op die een aantal heerlijke en bekende Islay-smaken vastlegt: Rook, dat zéker, maar ook hints van erwtensoep gerookt zout (dat verandert in gezouten karamel naarmate de zoetigheid meer naar de voorgrond treed); enkele fascinerende gedroogde kruiden – komijn, kardemom, steranijs en misschien zelfs een snufje kaneel? Bij herhaalde slokjes wordt de dram zoeter en waagt hij zich zelfs in zoetwarengebied met gekookte fruitlolly’s. 

Afdronk: heerlijk consistent en lang, de dram blijft zoet en kruidig zonder enige tekenen van bitterheid of wrangheid.