Ga naar de inhoud

EXCLUSIEF BIJ DH17: Duncan Taylor Single Sherry Cask Bunnahabhain 8yo. (peated)

We hebben weer de mogelijkheid gehad een supergave Single Cask botteling uit te mogen kiezen, en dit keer eentje van onafhankelijk bottelaar Duncan Taylor. We kozen voor deze (peated) Bunnahabhain 8yo. uit sherryvat nummer 38/40/0854, waar in totaal 395 flessen uit zijn gekomen. De whisky werd gedistilleerd in Oktober 2014 en gebotteld in Maart 2023, op een vatsterkte van 54% alc. De whisky kost € 95,- per fles en kun je hier online bestellen en natuurlijk staat er een fles open in de winkel om even te proeven van te voren als je wilt 😉

PROEFNOTITIES BUNNAHABHAIN 8 JAAR OUD SINGLE CASK
Deze rijke single cask is een genot voor elke (peated) whisky-fan en levert krachtige tonen van rook, kruiden en gedroogd fruit.

OVER DUNCAN TAYLOR SINGLE CASK
Alleen de beste single malt- en graanwhisky’s worden gekozen voor het Single Cask-assortiment van Duncan Taylor. De whisky’s worden allemaal op vatsterkte gebotteld, non-chill gefilterd of kunstmatig gekleurd, zodat elk ervan het multidimensionale karakter van de distilleerderij weerspiegelt. Deze unieke whisky’s zijn een bewijs van de diversiteit en invloed van individuele vaten.