Ga naar de inhoud

Teeling 21yo. - Rising Reserve I

Eerste uitgave in de Rising Reserve serie!

Teeling komt deze week met de eerste botteling in de “Rising Reserve”-serie, een nieuwe limited edition, super premium 21 Year Old Irish Single Malts. De nieuwe serie is gemaakt om de echte wereldwijde Renaissance van Teeling, Dublin en Irish Whiskey te vieren, aangezien het de snelst groeiende premium spirit ter wereld blijft, in combinatie met de levendigheid voor de vele nieuwkomers in de categorie… De Rising Reserve Series is een vervolg op de zeer gewilde en succesvolle Revival- en Renaissance-bottelingen, die Teeling oorspronkelijk heeft uitgebracht om de opening van de distilleerderij in Dublin te vieren en daarmee de heropleving en renaissance van de traditie van Dublin Distilling.

The Rising Reserve voegt zich bij Teeling’s assortiment bekroonde Ierse whiskey’s, die de afgelopen tien jaar meer dan 400 internationale prijzen hebben gewonnen, waaronder de drievoudige titels “World’s Best Single Malt”, “World’s Best Pot Still” en “World’s Best Single Grain”. bij de World Whisky Awards. De Rising Reserve Series bestaat uit een assortiment van 5 verschillende releases met zorgvuldig uitgekozen vaten van de oudste en meest interessante Single Malt in de Teeling Whiskey-reserves die de komende jaren zullen worden uitgebracht, wat de kwaliteit en diversiteit van Irish en in het bijzonder Teeling Single Malt benadrukt.

Rising Reserve No.1; 21yo. Carcavelos Cask Finish

De eerste van de Rising Reserve-serie bestaat uit een 21 jaar oude single malt die aanvankelijk meer dan 16 jaar in ex-Bourbon-vaten heeft gerijpt voordat hij meer dan 5 jaar is gefinisht in ex-Carcavelos White Port-vaten van hoge kwaliteit. Deze dubbele rijping en vooral lange afdronk zorgt voor kenmerkende diepe citrustonen met boomgaardvruchten in evenwicht gehouden door kruiden en houtinvloeden. Gelimiteerd tot slechts 6.000 flessen, wordt de resulterende Single Malt vervolgens gebotteld op 46% zonder koude filtratie.

De whiskey heeft aroma’s van groene appels, honingzoete citrus en suikerspin, met tonen van gestoofd fruit, karamel, houttannines en kaneelkruiden in de mond, afgesloten met een lange afdronk met houttonen en rijke geroosterde cacao.

De Teeling 21yo.Rising Reserve is vanaf nu verkrijgbaar in onze winkel en natuurlijk ook online te bestellen [klik hier] De whiskey kost € 209,99 per fles en de oplage is gelimiteerd tot 6.000 flessen wereldwijd.