Ga naar de inhoud

Whisky van de Maand: Tullibardine "The Murray" Triple Port Cask

Onze nieuwe Whisky van de Maand; Tullibardine “The Murray” Triple Port Cask Finish… een prachtige single malt whisky die in 2008 werd gedistilleerd en in 2022 werd gebotteld na rijping in een drietal Port-vaten: White Port, Tawny Port en Ruby Port!

De Tullibardine “The Murray” Triple Port Cask is alweer de 12e gelimiteerde uitgave in de “Tullibardine Marquess Collection” en verenigt drie soorten Port vaten: White Port, Tawny Port en Ruby Port. Het resultaat is een delicate perzik-achtige spirit die een kakofonie van zoete, fruitige en verwarmende aroma’s en smaaktonen met zich meebrengt. De Tullibardine “The Murray” Triple Port Cask kost € 72,99 per fles, is te koop én te proeven in de winkel en natuurlijk kun je ‘m ook online bestellen

De Marquess Collection, gelanceerd in 2016, is een knipoog naar beroemde historische figuren die eeuwenlang de titel Marquess of Tullibardine droegen in Schotland, en de rijke geschiedenis van de Tullibardine regio. De naam Murray is afgeleid van de 2e Markies van Tullibardine, Sir William Murray, die vocht voor de Jacobieten in de Slag bij Sheriffmuiron de Ochil heuvels boven de Tullibardine distilleerderij.

PROEFNOTITIES:
  • Neus: rode bessen, appeltaart, karamel en aromatische kruiden.
  • Smaak: Toffee-appels, zwart fruit, kruidnagel en peperige eik.
  • Afdronk: verwarmend, lang en goed gekruid.