Ga naar de inhoud

World's Best Single Malt 2023; Milk & Honey Elements Sherrycask!!!

Gisterenavond werden de World Whisky Awards uitgereikt in London. De grote winnaar van de avond was de Milk & Honey Element Sherry Cask; deze whisky werd uitgeroepen tot “World’s Best Single Malt” De volledige lijst met prijswinnaars per categorie kun je verder hier terugvinden… 

MILK & HONEY ELEMENTS SHERRY CASK

Milk & Honey Elements Sherry Cask combineert het beste van twee werelden: Israël en Spanje. De makers van deze whisky hebben vanuit Israel de reis afgelegd naar Jerez de la Frontera, het hart van de sherry-regio. Het merk onderhoudt hier nauwe contacten met vaklieden uit ambachtelijke bodega’s, waardoor voor het eerst in de geschiedenis van het met merk een op sherryvaten gerijpte whisky op de markt verschijnt. Het gaat hierbij om een expressie die op een combinatie van zowel Oloroso als Pedro Ximénez sherryvaten is gerijpt. ‘S Werelds eerste whisky die gerijpt is in koosjere sherryvaten uit Jerez, Spanje.

Maak kennis met de Milk & Honey Elements Sherry; de geur is rijk aan rood fruit, subtiele toetsen van eiken, hints van karamel en een frisse toets van citroen. Fruit en sherry-zoetigheden vullen elkaar aan in de mond en gaan over naar subtiele toetsen van eiken. De afdronk is lang met hints van chocolade, tabak en eiken.

De Elements-serie van de Milk & Honey-distilleerderij in Tel Aviv is een reeks single malt-whisky’s die de verscheidenheid aan smaken onderzoeken die verschillende soorten vaten kunnen geven. Deze specifieke uitdrukking werd getrokken uit een combinatie van bourbon-, Oloroso-sherry- en Pedro Ximénez-sherryvaten, wat resulteerde in een whisky boordevol gekruid fruit en chocoladetonen. 

De Milk & Honey Elements Sherry Cask kun je natuurlijk bijons in de winkel kopen zo lang de voorraad strekt… of bij ons bestellen voor € 62,50 per fles >> klik hier. Ook zal de whisky te proeven zijn in onze F.D. Roosevelt Whiskybar & Club zo lang de voorraad strekt! ‘s Werelds Beste Single Malt Whisky, die moet je een keer geproefd hebben, toch? 😉 

HELAAS IS DE MILK & HONEY ELEMENTS SHERRY CASK MOMENTEEL HELEMAAL UITVERKOCHT. DE WHISKY KOMT OP KORTE TERMIJN TERUG OP VOORRAAD. JE KUNT ONLINE EEN FLES BESTELLEN ALVAST, WIJ ZULLEN DEZE DAN UITLEVEREN ZODRA DEZE WEER IN VOORRAAD IS!