Ga naar de inhoud

ARDBEG SPECTACULAR: limited release 2024

De nieuwste limited edition van Ardbeg is de ARDBEG SPECTACULAR! Opnieuw een unieke whisky van de grote Bill Lumsden (of, zoals wij Ardbeggians hem noemen; Dr. Bill), de Ardbeg Day-release van 2024. Voor deze nieuwe editie biedt Ardbeg ons een unieke smaakervaring door de traditie op de meest opmerkelijke manier te doorbreken… Voor het eerst in de geschiedenis van de distilleerderij hebben de meesterdistilleerders deze uitzonderlijke malt zorgvuldig laten rijpen in zeldzame portvaten, gevolgd door een rijpingsproces in klassieke ex-bourbonvaten.

Het resultaat? Een uitgebalanceerde symfonie van rokerige nuances waar je sprakeloos van wordt! Ardbeg Spectacular bezit een ongeëvenaarde complexiteit en onthult bij elke proeverij een groot aantal onderscheidende tonen en aroma’s. De ontmoeting tussen zoetheid en gerookte turf, een echt fenomeen!

  • Neus: geurig en aromatisch, tonen van lavendel, vetiver en wierook. Dit wordt gevolgd door diepere tonen van leer, amandel en was. Een vleugje water en de geur wordt houtachtig, rokerig en muntachtig.
  • Smaak: zout wat leidt tot een explosie van rokerige smaken: eucalyptus, gezouten karamel, gerookte pecannoten, houtrook.
  • Afdronk: lang, smaken van leer, karamel en een verfrissende muntachtige sensatie.
Deze limited edition van Ardbeg is verkrijgbaar vanaf 23 April 2024, voor € 119,99 per fles zo lang de voorraad strekt. Je kunt deze whisky kopen en proeven in de winkel, of online bestellen natuurlijk 😉

Vier Ardbeg Day met ons op 1 Juni 2024 tijdens een tof whiskyfestival; "Spectacle of Flavours"

Het thema van Ardbeg Day 2024 is “Spectacle of Flavours” Wij willen deze dag een whisky-festival organiseren waarbij Ardbeg de speciale gast is… maar zéker niet de enige gast! We zullen héél veel verschillende whisky’s aanbieden om te proeven, er is een cocktailbar, we zorgen voor verschillende snacks en natuurlijk zullen er ook Ardbeg-spelletjes zijn met leuke prijzen, een Ardbeg tattoo-stand, live muziek en meer! 

Wanneer: Zaterdag 1 Juni
Tijd: Van 14:30 uur tot 18:00 uur
Lokatie: DH17 Festival terrein (parkeerterrein naast winkel)

We nodigen jou uit hierbij aanwezig te zijn! Kaarten zijn € 25,- per stuk en hiervoor krijg je van ons;
  • GRATIS de Ardbeg Spectacular te proeven
  • Een whiskyglaasje
  • 10 muntjes 
  • Een proefboekje
  • Live muziek
  • Keuze uit meer dan 150 soorten whisky (en rum ;-)), een cocktailbar, snacks & meer!
  • >> BESTEL HIER JE TOEGANGSKAART(EN)