Black Bull: stevige whisky!

Black Bull is een whisky merk dat nu ruim 150 jaar bestaat. De filosofie: een krachtige en dominante, intense whisky met 3 pijlers. De whisky wordt opgebouwd uit 50% malt whisky, 50% grain whisky en met een alcoholpercentage van 50%. Een stevige blended Scotch whisky. Vooral in de Verenigde Staten is het merk zeer bekend. De naam is wat toegankelijker dan de Schotse distillery namen en het karakter van de whisky is uitgesproken: whisky met ballen! In 2009 nam de onafhankelijke bottelaar Duncan Taylor het merk over en gaf het een nieuwe impuls, ook op de Europese markt.

Vaak wordt op de meeste blended whisky in Nederland door de echte liefhebbers neer gekeken. We hebben geleerd dat malt beter is als blended whisky. Dat is ook vaak zo, vooral bij de whisky waar prijs belangrijker is dan kwaliteit. Maar er worden altijd al voortreffelijke blended whisky’s uitgebracht. Belangrijk is dat het grain-aandeel bij jongere whisky vaak hard en scherp overkomt. En als je dan weet dat in sommige blended whisky’s wel meer als 90% grain is verwerkt…….Daarentegen is grain whisky, als het wat langer gerijpt is, een zeer belangrijk deel wat de toegankelijkheid en fruitigheid van de whisky kan verhogen, mits met passie en liefde (en langere rijping op vat!) gemaakt! Deze Black Bull serie is zo’n juweeltje wat door iedere whiskyliefhebber geproefd zou moeten worden. Dat kan bij ons!

De Kyloe is gemaakt van in sherry vaten en bourbon vaten gerijpte Schotse whisky, met het karakter van de Kyloe stier, authentiek, krachtig en robuust. De 12yo is opgebouwd uit Speyside malts ( 50% ) gerijpt in oloroso en refill-bourbon vaten. Een robuuste whisky met een fluwelen afdronk